26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

«АПОСТОЛ» ИШТВАН

Бывший эсдек Гайдош все же стал «озоновой» дырой для социалистов

Наукой доказано: соратник Медведчука-Мороза – вредитель.


Сегодня в «Обком» пришло сообщение из прокуратуры Закарпатья, которое имеет непосредственное отношение к истории, которую мы рассказали 3 марта сего года.

Речь – о материале «Партия Мороза может быть втянута в дело «рвачей-отравителей». Напомним, что данная статья стала «звеном» целой серии наших публикаций, в которых выражалось недоуменное возмущение фактом принятия отъявленного эсдека Иштвана Гайдоша во фракцию Соцпартии. Мы искренне предупреждали г-на Мороза и его однопартийцев, что появление в их рядах верного соратника г-на Медведчука дает социалистам «весомый повод винить себя в неразборчивых связях».

Скандал с фирмой «Озон», кураторство которой приписывается г-ну Гайдошу и которая «импортировала» на территорию заповедного Закарпатья вредные химические вещества, не произвела на социалистов ни малейшего впечатления (а что вообще может произвести впечатление на г-на Мороза, закостеневшего в осознании своей богоизбранности не хуже г-на Ющенко?), а многолетний товарищ Мороза, нынешний глава МВД Юрий Луценко высказался по этому поводу не хуже г-на Януковича, который «прикололся» ссылаться на Библию при каждом удобном (точнее – чаще всего неудобном для него) случае. Г-н Луценко, напомним, заявил следующее: «Справедливой является критика этого депутата как части системы Кучмы, в частности на Закарпатье… В этом случае, полагаясь на мою (? – так вот кто является автором «слогана» «покайтесь!» - «Обком») давнюю формулу, каждый имеет право на покаяние. Напомню, что апостол Павел был известным сатрапом тоталитарного режима. Эта давняя притча свидетельствует о возможности человека раскаяться и начать новую жизнь. Насколько мне известно, господин Гайдош уже сделал такие шаги в закарпатской прессе, признал, что он был элементом прошлой системы и теперь хочет начать, как и все государство, новую жизнь».

«Кому ж не хочется начать новую жизнь – тем более, если это становится индульгенцией за грехи, совершенные в жизни прежней?» - задался тогда вопросом «Обком».

Теперь можно добавить: единственное, что позволит г-ну Гайдошу начать эту искомую «новую жизнь» - это искупление своих проделок из прежней жизни. Причем не исповедями в прессе, а конкретным трудом на благо Родины. Например, организовать и оплатить работы по утилизации всей той гадости, которую при его участии завезли в Украину.

А то, что это гадость – об этом и наука свидетельствует. Приводим упомянутое выше сообщение прокуратуры Закарпатья полностью:

«Речовина «Премікс», якою фірма «Озон» забруднювала Закарпаття, дуже небезпечна для здоров’я

У березні прокурор Закарпатської області Юрій БЕНЦА порушив кримінальну справу за фактами забруднень земель та атмосферного повітря речовинами та промисловими відходами, шкідливими для життя та здоров’я людей і довкілля (ч.1 ст. 239 та ч.1 ст. 241 КК України). Досудове слідство по справі доручено проводити Берегівському міжрайонному прокурору.

Справа набула широкого резонансу не лише в області, але й за її межами. Не було достовірних і остаточних даних щодо міри шкідливості цієї речовини. За попередніми висновками Інституту гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзеєва, ці промислові відходи не можна розміщувати на територіях будь-яких промислових майданчиків, крім хімічних підприємств та виробництв гумово-технічних виробів. Причому мінімальні розміри санітарно-захисної зони для такого виду виробництв встановлені на рівні не менше 300 м.

Нагадаємо, що п’ять років поспіль приватне підприємство «ОЗОН» співпрацюючи з дебреценською фірмою «ELTEX» завозило на територію України, зокрема, і до Берегівського району, промислові відходи, оформлюючи їх на митниці, як теплостійкий наповнювач «Премікс».

У країну було завезено понад 4 тисяч тонн шкідливих промислових відходів, що зберігалися у мішках типу «Біг-бег». Сусіди-угорці не хотіли забруднювати своє навколишнє середовище цією порошкоподібною речовиною, яка за попередніми даними одержана шляхом змішування різних мінеральних речовин з добавкою ряду органічних та неорганічних сполук (згідно сертифікату - 35 видів речовин).

Службові особи ПП «Озон» в порушення санітарних правил утримання територій населених пунктів, не маючи власного складського приміщення для зберігання хімічних речовин, умисно ввели в оману керівників кількох берегівських підприємств. Запевнивши останніх у нешкідливості даних речовин, не пед’явивши будь-яких підтверджуючих документів, позвозили промислові відходи на відкриті майданчики цих підприємств. Таким чином у Берегівський район було завезено не менше 500 тонн недосліджених хімічних речовин.

При обстеженні стану зберігання речовини «Премікс» на території Закарпаття встановлено, що мішки, які зберігаються ще з 2001 року, вже серйозно пошкоджені. Сировина, яка в них зберігалася, розсіювалася по навколишній території, змивалася дощами та розносилася вітрами, що призвело до забруднення навколишніх земель та атмосферного повітря і створило небезпеку для життя та здоров’я людей та довкілля.

Найбільше прокурорів вразило не те, що дані речовини зберігалися на відкритій території меблевого комбінату та кам’яного кар’єру, а те, що природоохоронними прокурорами їх виявлено навіть на нині діючому Берегівському комбінаті хлібопродуктів.

Днями прокуратура одержала результати наукового висновку інституту гігієни та медичної екології ім. Марзеєва АМН України, згідно з яким ввезена сировина є відходами хімічної промислової і відноситься до 1 класу небезпеки. За цим висновком у складі відходів містяться оксиди багатьох металів, у т.ч. і важких, які впливають на людей, особливо дітей, осіб похилого віку, вагітних жінок та довкілля. Найнебезпечніше є те, що ці сполуки, за висновком фахівців, повільно виводяться з організму, і їх негативна дія може виявитися через 5-10 років.

Прокуратурою області направлено відповідного листа в Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, щодо негайної утилізації цих небезпечних відходів».

Прес-секретар прокурора області

Вікторія РОМАН»

Так что когда социалисты и прочие политики начнут лить крокодиловы слезы умиления по поводу Дня защиты детей, которое как раз отмечается сегодня, или по поводу тяжелой судьбы наших стариков, то имеет смысл немедленно задать им вопрос с пристрастием: а что делает в ваших светлых рядах г-н Гайдош?


Лев КУЩИЙ

Версия для печати  Версия для печати

01 Июня 2005 14:19


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: