26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

ОБОРУДКА

Партія регіонів поділилася з Медведчуком 9 гектарами державної землі

ПР розплатиться з СДПУ(о) за участь її «геніїв» у виборчій кампанії не лише 10 мандатами у прохідній частині виборчого списку, а і суто економічно.


Зокрема, відповідно до отриманої інформації, В. Медведчук пролобіював передачу підконтрольній йому фірмі Міністерством культури і туризму України 9,2 га, які зараз займають дві студії – «Національна кінематика України» та Українська кіностудія анімаційних фільмів (вул. Кіото, 27).

Варто зазначити, що ця інформація заповнила прогалину у повідомленні про дуже дивний Меморандум між Міністерством культури і туризму і ЗАТ «Планета-буд». Відповідно до цього документу, підписаного міністром Ю. Богуцьким та головою Наглядової ради «Планети» С. Мошенським, сторони домовились «про поєднання зусиль в питаннях удосконалення роботи культурної галузі та подальшого розвитку національної культурно-мистецької сфери на європейських засадах». Цей документ, пригадується, викликав у нас свого часу щире здивування. «Планета-буд» особливо не відзначалася на полі «національної культурно-мистецької сфери»...

Просто сказати, що Ю. Богуцький підписав Меморандум з «невідомою фірмою» з офісом на дві кімнати, язик не повернеться. ЗАТ «Планета-буд» заробила собі ім’я.

«Планета» засвітилася у низці скандальних оборудок. Зокрема, у 2003 році ЗАТ «Планета-буд» стало власником 25% акцій «Метробуду», а потім наш активний міноритарій почав скуповувати акції, намагаючись збільшити свою частку у статутному фонді до 40%. При цьому, купуючи акції, методів «Планета» не вибирала. Ця війна з «метробудівцями» «Планеті» не принесла перемоги, але стала одним з найбільш скандальних і масштабних столичних конфліктів.

Проте, це не єдиний інформаційний слід «Планети-буд». Ця фірма засвітилася і у значно скандальніших історіях. Саме «Планета-буд» виконувала замовлення на модернізацію будинку Міністерства транспорту України в часи «ефективного менеджера» Георгія Кирпи, це саме «Планета-буд» виконувала замовлення на будівництво сумнозвісного київського мосту, який, як тепер виявилось, нікому не потрібен. Крім того, «Планета-буд» виконувала і інші «ударні будови» – залізничні вокзали «Київ-Пасажирський», «Новгород-Сіверський», «Ужгород».

Що цікаво, – довгий час замовлення «Планети-буд» були тісно пов’язані з Міністерством транспорту. Як виявилось, дивуватися тут нема чому. «Планета-буд» за багатьма ознаками виглядає фірмою, контрольованою Віктором Володимировичем Медведчуком. І тому член СДПУ (о) Г. Кирпа робив подібні реверанси своєму партайгеносе. До речі, крім великих будов, «Планета-буд» принесла немало приємних хвилин і рідним В. Медведчука. Зокрема, саме ця фірма будувала «хатинку» на вул. Медвинській біля Совських ставків для дружини В. Медведчука Оксани Марченко.

«Планета-буд», очевидно, не зовсім радісно сприйняла помаранчеву революцію. Оскільки, як стверджують злі язики, саме через неї перекачувалися 2 мільярди гривень, призначених на будівництво мосту, на виборчу кампанію В. Януковича. Про це колишній міністр транспорту Є. Червоненко колись здивовано говорив: «Ну, есть такая «Планета-буд», которая строила... Эксклюзивная такая компания....Я не понимаю, почему предоплата идет на столько времени? Я не понимаю, почему 2 млрд грн. срочно платились во время выборов?»

Але саме в період помаранчевої революції ЗАТ «Планета-буд» зазнала найбільшої популярності. Це саме її працівники встановили паркан навколо Центральної виборчої комісії в надії врятувати Сергія Ківалова від розгніваного виборчими фальсифікаціями народу.

Та, незважаючи на відверто «біло-голубі» симпатії с корупційним душком, ЗАТ «Планета-буд» після помаранчевої революції особливо не постраждала: зокрема, саме вона виграла тендер на ремонт ... Київської міської державної адміністрації. До речі, на ремонт було «забито» аж 15 мільйонів бюджетних гривень. До тендеру були великі претензії, оскільки у «Планети-буд» була найдорожча пропозиція, але це не вплинуло на рішення «мерії всіх киян». А у липні 2006 року містобудівна рада схвалила проект будівництва ЗАТ «Планета-буд» житлового будинку з вбудованим паркінгом і вбудованими приміщеннями на бульварі Шевченка, 27. Площа ділянки, відведена під будівництво, дуже поважна, як для центру міста – 0,78 га. Квартир було заплановано 110, в основному – 3,4,5-кімнатних. Не треба бути ріелтором, досить бути киянином, щоб оцінити масштаб такої оборудки...

Звичайно, злі язики пов’язували це з тим, що засновник «Планети-буд» В. Мошенський – депутат Київради від блоку В. Литвина (хай не обманює читача питання партійності, згадуваний вже його син С. Мошенський був списочником Блоку «Не так!», а з іншим членом Блоку Литвина і «метробудівцем» В. Петренком В. Мошенський вів війну не на життя, а на смерть). Доля правди у цьому є. Тим не менше, «знаючі люди» заявляють, що і тут не обійшлося без зустрічі В. Медведчука і Л. Черновецького.

Тепер же «Планета-буд» отримала від Партії регіонів дуже «жирний шмат». Близько 9 гектарів на Кіото – це серйозна заявка на лідерство у цьому сегменті. При тому без жодних тендерів, без зайвих формальностей. «Оборудка» буде здійснюватися у формі «реорганізації», результатом чого має стати забудова території студій житловим мікрорайоном. Кошти від продажу житла мають піти особисто В. Медведчуку?..

Як стверджують наші джерела, 9 га землі стали добрим доважком для торгів з СДПУ(о).


Реальна політика

Версия для печати  Версия для печати

01 Августа 2007 12:33


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: