26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Национальный депозитарий «официально» обвинил «олигархов», приближенных к бывшему президенту Кучме

В «Обком» поступило официальное заявление Национального депозитария Украины, текст которого мы публикуем полностью:


«НАЦІОНАЛЬНИЙ ДЕПОЗИТАРІЙ УКРАЇНИ

ОФІЦІЙНА ЗАЯВА

щодо дій окремих професійних учасників фондового ринку України, спрямованих на блокування Державної програми розвитку Національної депозитарної системи України

У зв’язку з спробами нав’язати суспільству негативне ставлення до Державної програми розвитку Національної депозитарної системи України та намаганнями дискредитувати діяльність Національного депозитарію України Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Національного депозитарію України уповноважена заявити:

Сьогодні в Україні фактично відсутні основні інститути ринкової інфраструктури в тому вигляді, в якому вони існують в економічно розвинутих країнах. За змістом роботи та якістю послуг переважна частина українських професійних учасників ринку не відповідає тому, що роблять їх колеги на фондових ринках економічно розвинутих країн. Робота існуючих в Україні фондових бірж та депозитаріїв є лише імітацією відповідної професійної діяльності на розвинутому фондовому ринку.

Державна програма розвитку НДСУ передбачає розбудову системи взаємопов’язаних ринкових інститутів, які реально будуть захищати інтереси інвестора, які не будуть імітувати торгівлю, а реально визначатимуть біржову вартість і не тільки корпоративних цінних паперів, але й інших фінансових інструментів, без обігу яких не може ефективно працювати сучасне промислове виробництво. Розбудована депозитарна система буде обслуговувати всіх інвесторів, не роблячи виключень із загальних правил за будь-якою ознакою, у тому числі незалежно від близькості інвестора до влади та розміру його капіталу.

Авторські права на Державну програму розвитку НДСУ не належать Національному депозитарію України. В її розробці брали участь провідні науково-дослідні інститути і, що саме головне, професійні учасники фондового ринку. Головним підрядником з розробки проекту програми був Інститут економічного прогнозування НАН України. Експертами з оцінки розробленої Програми виступили Національний інститут стратегічних досліджень та Український інститут розвитку фондового ринку. Програма була внесена на розгляд Кабінету Міністрів України Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку, яка перед тим досить довго її опрацьовувала, у тому числі із залученням представників ринку.

Реалізація Державної програми розвитку Національної депозитарної системи створить можливість для швидкого розвитку організованих ринків капіталу в Україні до стану, що відповідає потребам вітчизняної економіки та світовим стандартам якості фінансових послуг.

Ця система не буде допомагати олігархам, що є власниками її інститутів, в маніпулюванні чужими корпоративними правами, не буде забезпечувати їх інсайдерською інформацією, а забезпечить реальну участь будь-якого, у тому числі дрібного, інвестора в управлінні акціонерним товариством і, головне, забезпечить одержання цим інвестором реальних дивідендів на вкладений капітал.

Професійні учасники, що виступають проти Державної програми розвитку Національної депозитарної системи України, обслуговують олігархічні інтереси конкретної фінансово-промислової групи, яка за будь-якої ціни та всіма можливими методами намагається зберегти свої позиції на „ринку” – „протест ринку” організовано менеджерами структур, що підконтрольні олігархічному угрупованню, близькому до колишнього президента України (Укрсоцбанк, МФС, ПФТС), і, відповідно, обслуговують інтереси цього угрупування.

Державна програма розвитку НДСУ дійсно торкається інтересів зазначених структур, адже її реалізація не дозволить ні маніпулювати правами власності, що посвідчуються цінними паперами, ні заробляти нечесні надприбутки на торгівлі ресурсами виробництва завдяки непрозорій системі ціноутворення на ці ресурси.

Деструктивна діяльність керівництва асоціації торговців ПФТС та депозитарію ВАТ „МФС” ставить під сумнів можливість розвитку фондового ринку в Україні, адже своїми діями вони перешкоджають створенню сучасної інфраструктури ринку.

Якщо окремі учасники ринку сьогодні зможуть завадити реалізації Державної програми, спектр фінансових інструментів ніколи не буде розширено. Ринки й надалі будуть поділені навпіл: ринок державних цінних паперів та ринок сміття, що майже нічого не варте.

Якщо Державна програма не буде реалізована, то в Україні ніколи не буде належного стимулу для появи достатньо капіталізованих національних учасників ринку, бізнесом яких буде андерайтинг та операції з розміщеними цінними паперами.

Слід зазначити, що спалах нелюбові та реальна протидія Національному депозитарію щодо створення сучасної системи фінансових ринків, прозорої системи обліку прав власності та системи ціноутворення не виникли вчора. Ще з часів виникнення ідеї побудови центрального депозитарію в Україні НДУ неодноразово наштовхувався на протидію спробам створити сучасну ринкову інфраструктуру.

Час показав, що будь які альтернативні шляхи, які базуються на ідеології саморозвитку „містечкового” ринку, є нежиттєздатними в Україні. Ми переконані, що саме держава, що уособлює суспільні інтереси, повинна створити системні інститути ринкової інфраструктури разом з тими професійними учасниками, які мають бажання розвивати ринок. І тільки після початку повноцінного функціонування інститути цієї інфраструктури можуть передаватися у власність та самостійне управління учасникам ринку.

Нам дуже шкода, що окремі засоби масової інформації втягнуті в авантюру, де боротьба ідей замінена боротьбою з їх носіями.

Ми запевняємо, що Національний депозитарій не має інших намірів, крім бажання надати можливість учасникам Національної депозитарної системи працювати якісно, повноцінно і в умовах, які відповідають стандартам цивілізованого світу».


Версия для печати  Версия для печати

14 Февраля 2005 15:34


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: