26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Украинские менты отрицают свою причастность к исчезновению экс-губерантора Киевской области Засухи. Ищите его в Козине

В утреннем эфире украинской службы Би-Би-Си прозвучала следующая информация (приводим ее на языке оригинала):


Правоохоронців звинуватила в тому дружина колишнього керівника Київської області народна депутатка Тетяна Засуха, яка сказала журналістам, що її чоловік зник з дому по тому, як до родинного помешкання Засух у Ковалівці навідалися на гелікоптері бійці спецзагонів БЕРКУТ та СОКІЛ. Наша кореспондентка Ольга Бурда запитала в міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, чи відомо йому, де ж таки Анатолій Засуха, якого не може знайти українська міліція і вже розшукує Інтерпол.

- Я знаю тільки одне: Засуха згідно з рішенням суду має бути затриманий – де б він не перебував. Всі істеричні заяви його дружини свідчать лише про те, що народний депутат Тетяна Засуха, зловживаючи статусом народного депутата, намагається приховати від слідства і кримінальної відповідальності підозрюваного у вчиненні економічних злочинів свого чоловіка. На цей момент вона підбурює мешканців села чинити злісну непокору працівникам міліції. Я маю відеоматеріали про те, що близько 500 чоловік несуть так звану варту, не допускаючи працівників міліції України на виконання рішення суду щодо пана Засухи. У мене є 70-процентна впевненість в тому, що він перебуває в родинному маєтку Засух у селі Ковалівці, і міліція робить все, аби доставити його до суду для надання показів у якості звинуваченого. Наразі ми вручили повістку матері Засухи, бо дружина категорично відмовляється її приймати. Мешканці села не допускають на її подвір‘я судових виконавців і працівників міліції для вручення повістки. Чесно кажучи, це дуже погана гра і вона дуже погано може заккінчитися не тільки для пана Засухи, а й для самих мешканців села – все це є злісним порушенням українського законодавства, але наразі українські закони допомагають пані Засусі зловживати своїм депутатським статусом і приховувати від неминучої відповідальності свого чоловіка пана Засуху.

- А чому міліція не затримала пана Засуху, коли він тиждень тому повертався з дружиною з-закордонного відпочинку з Кучмою?

- Тому що санкція суду на його затримання, якщо не помиляюся, була чотири дні тому. А санкція про його арешт і доправлення до суду з‘явилася ще на два дні пізніше. Ми діємо в межах законних процедур і того законодавства, яке маємо на цей момент. Я не Дзержинський і не можу керуватися своїми емоціями чи політичною доцільністю. Нам зараз достатньо важко, бо через 15 хвилин після того, як заступник генпрокурора дав дозвіл на затримання Анатолія Засухи, Тетяна Засуха вже знала про це. Через годину після цього був відновлений у своєму статусі колишній прокурор Київської області пан Гайсинський, машина якого постійно знаходиться в Ковалівці. Село було підбурене, 500 чоловік з вилами і лопатами стояли по всьому селу. А лише через півтори години “Беркут” привіз повістку про доправлення пана Засухи. Їм сказали: “Його тут немає, а на обшук санкції ви не маєте”. Після цього Печерський суд відмовив нам в санкції на обшук. І лише через добу дав нам санкцію і на обшук, і на затримання, і на примусове доправлення пана Засухи. Так що, ситуація занчно складніша, якщо керуватися законодавством, але міліція буде діяти тільки так. Ми діємо суто в рамках діючого законодавства, а пані Засуха, на жаль, підбурює до незаконних дій мешканців села і сама чинить істеричний спротив, захищаючи близьку їй людину.

- Чи міліція поводилася адекватно саме в селі, коли, за словами Тетяни Засухи, захоплювала її садибу?

- Абсолютно адекватно. Ми нічого не захоплювали. Спиатайте у пані Засухи – вона ще жодного разу не спростувала свій телефонний дзвінок до міліції про те, що їй нібито загрожує небезпека. В таких обставинах я як керівник МВС маю надавати їй допомогу, просто зобов‘язаний згідно з законом. І така допомога їй була надана спочатку у вигляді обласного “Беркуту”, якому вона висловила недовіру, а після того, як вона говорила про невідомих людей у масках, які йдуть її вбивати чи захоплювати, звичайно ж, спецпідрозділ по боротьбі з тероризмом “Сокіл” УБОЗу України теж прибув до Ковалівки. Причому їх було не 50, як вона розказує, а їх було 12 і 2 керівники в цивільному. В тому числі і пан Корніч, який, будучи при краватці і в абсолютно спокійному душевному стані розповів їй, що згідно її телефонному виклику міліція прибула в Ковалівку. Пані Засуха влаштувала чергову істеричну театралізовану виставу для мешканців села і сказала, що вона не потребує такої охорони. Люди спокійно сіли на вертоліт і полетіли на свою базу. Міліція діяла виключно в рамках законодавства. Більше того, ми навіть ідемо на поступки психолгічній ситуації, яку нагнітає подружжя Засух у Ковалівці, і не затримуємо тих селян, які піддаючись підбуренню з боку родини Засух, чинять незаконні дії щодо працівників міліції: зупиняють їх, обшукують, блокують, викидають із села. Ми намагаємося бути толерантними, терпимими, бо рано чи пізно не тільки Київщина, але й Ковалівка зрозуміє, звідки у Засух такі статки і завдяки чому вони поки що живуть, як при комунізмі. Все це дуже тимчасове. На неправедно нажитому багатстві не можна розбагатіти.

- Чи існує загроза для Анатолія Засухи з боку старої влади, бо він, очевидно, чимало знав, і, можливо, якісь кримінальні схеми через нього проходили.

- На це питання може відповісти тільки сам Засуха, бо я не знаю, ЩО він знає і як далеко він зайшов у своїх діях. Чи є для нього небезпека з боку його покровителів, може знати тільки він. Наразі слідство встановило лише одне: екс-губернатор Засуха є підозрюваним у скоєнні економічних злочинів в особливо великих розмірах. Це все, що я зараз можу йому інкримінувати. А в ході слідства, я не виключаю, що додадуться нові епізоди, нові фігуранти, нові покровителі, нові відповідальні. Все це можливо.

- Якщо ви на 70 відсотків упевнені, що Анатолій Засуха перебуває в родинному маєтку, то чому тоді знята міліцейська облога Ковалівки?

- Нічого не знято. Це вам так здається.

От «Обкома»: Все может быть так, как говорит Юрий Луценко. А может, и нет. Вот в редакцию пришло письмо из знаменитого населенного пункта Козин. Тамошние жители пишут, что Анатолия Засуху видели в доме своего кума Михаила Кацуна, по адресу ул. Соловьяненко, 123. Может, брешут?


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

14 Июля 2005 07:35


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: