26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Члены НКРС просят генерального прокурора обеспечить выполнение указов Президента

В распоряжении «Обкома» оказалось сегодняшнее заявление членов Национальной комиссии по вопросам регулирования связи к генеральному прокурору Украины.


Приводим текст заявления полностью:

Генеральному прокурору України

Медведько О.І.

Апасова Сергія Івановича

Семерея Петра Івановича

Склярова Олександра Івановича

членів Національної комісії з питань регулювання зв'язку України

м.Київ, вул.Хрещатик, 22

копія: Секретаріат Президента України.

ЗАЯВА

Звертаємось до Вас з проханням зупинити правопорушення, які відбуваються в центральному органі виконавчої влади України - НКРЗ, і притягнути винних осіб до відповідальності.

З початку 2007 року члени НКРЗ О.Філіпова та В.Олійник розпочали діяльність щодо звільнення інших членів НКРЗ, які не підтримували протизаконні схеми регулювання ринку телекомунікацій. Знайшовши підтримку своїх дій в окремих членів Кабінету Міністрів України, їм вдалось в березні звільнити Голову НКРЗ Гайдука О.В., в травні - члена НКРЗ Апасова СІ., у вересні - Склярова О.І. і Семерея П.І. Так як всі ці звільнення були здійснені на сфальсифікованих підставах всупереч Конституції та законодавств}' України, Президент України своїми указами зупинив акти Кабінету Міністрів України з кадрових питань НКРЗ і одночасно звернувся до Конституційного суду України.

Відповідно до ст. 106 Конституції України укази Президента України є обов'язковими до виконання на території України, а відповідно до частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Отже, з 18 серпня, з дня опублікування указу Президента України повноваження Голови НКРЗ Звєрєва В.П. і члена НКРЗ Костриби Н.П. зупинено, а повноваження звільнених Голови НКРЗ Гайдука О.В. і члена НКРЗ Апасова СІ. поновлено. Аналогічно, указами Президента України зупинено повноваження членів НКРЗ Пащука В.П. і Колобова С. О. і поновлено повноваження звільнених членів НКРЗ Склярова О.І. і Семерея П.І. Відповідно до законів України та указів Президента України дійсними повноважними членами НКРЗ є: Голова НКРЗ Гайдук О.В., члени НКРЗ - Апасов С.І., Єжова Л.М., Мазур В.О., Олійник В.Ф., Семерей П.І., Скляров О.І. та Філіпова О.І. З дня опублікування указів Президента України дійсні члени НКРЗ продовжують перебувати на державній службі, зобов'язані виконувати службові обов'язки члена НКРЗ, приймати участь в засіданнях комісії, мають право підпису відповідних документів, отримувати заробітну плату та користуватись іншими правами, передбаченими законодавством України. Відповідно, особи, повноваження яких зупинено указами Президента України, не мають права користуватись правами члена НКРЗ і не несуть відповідальності як посадові особи.

В період виборчої кампанії та з метою дискредитації дій Президента України Звєрєв В.П. та Олійник В.Ф. розгорнули діяльність по нехтуванню указів Президента України та їх критики. Незважаючи на норми Конституції України, законів України і указів Президента України, Звєрєв В.П. продовжив виконувати обов'язки Голови НКРЗ, приймати участь і головувати на засіданнях НКРЗ, підписувати офіційні документи від імені НКРЗ, отримувати заробітну плату, їздити у відрядження, в тому числі і за кордон. За його рішенням продовжують виконувати обов'язки членів НКРЗ особи, повноваження яких зупинено указами Президента України.

Одночасно за наказами Звєрєва В.П. звільнено членів НКРЗ Апасова С.І., Склярова О.і. і Семерея П.І., їх позбавлено робочих місць, припинено нарахування заробітної плати і заборонено допуск в НКРЗ. Фактично неповноважний Голова НКРЗ Звєрєв В.П. незаконно присвоїв собі владні повноваження (ст.353 Кримінального кодексу України - ККУ) і самоправно (ст. 356 ККУ) звільнив дійсних членів НКРЗ, припинив виплату їм заробітної плати (ст. 172 і 175 ККУ) і відмовляється поновити їх права на виконання указів Президента України. Перешкоджання Звєрєвим В.П. і членом НКРЗ Олійником В.Ф. виконувати службові обов'язки дійсним членам НКРЗ призвело до зупинки діяльності центрального органу виконавчої влади України.

В серпні 2007 року, після опублікування указу Президента України, в.о. голови НКРЗ Олійник В.Ф., зловживаючи службовим становищем (ст.364 і 365 ККУ), видав розпорядження, яким заборонив дійсному члену НКРЗ Апасову СІ. приймати участь в засіданнях НКРЗ, і щоб добитись виконання свого незаконного рішення, залучив сторонніх озброєних людей. Відсторонивши від участі в роботі комісії дійсних членів НКРЗ, Звєрєв В.П. і Олійник В.Ф. організували проведення засідань комісії з участю осіб, які не мали повноважень членів НКРЗ. Такі засідання були проведені 13.09.2007р., 25.09.2007р. і 11.10.2007р. Так як на цих нелегітимних засіданнях були прийняти незаконні рішення стосовно операторів телекомунікацій, декілька підприємств оскаржили дії НКРЗ в окружному адміністративному суді міста Києва. На підставі звернень операторів телекомунікацій відкриті провадження в адміністративних справах по визнанню недійсними рішення НКРЗ, і винесено ухвалу, яка забороняє проводити засідання комісії з участю недійсних членів НКРЗ. Ігноруючи ухвалу суду від 5 листопада 2007 року по справі №10/158, яка забороняє проводити засідання НКРЗ з участю нелегітимних членів В.Звєрєва, Н.Костриби, В.Пащука і С.Колобова, 7 і 13 грудня 2007 року було проведено засідання НКРЗ, на яких було прийнято ряд неправових рішень. Умисні незаконні дії посадових осіб НКРЗ на невиконання ухвали суду підпадають під статтю 382 ККУ. Таким чином порушення законодавства України Звєрєвим В.П. та Олійником В.Ф. привели до прийняття протизаконних рішень комісії, зупинки діяльності комісії, до багатомільйонних втрат державного бюджету, а також значних втрат суб'єктами господарювання.

За вказівкою Звєрєва В.П., Олійника В.Ф. та Філіппової О.І. незаконно нараховується заробітна плата недійсним членам НКРЗ, витрачаються бюджетні кошти на незаконні службові відрядження, здійснюється нецільове використання бюджетних коштів та несуться інші незаконні витрати державних коштів. Така незаконна діяльність службових осіб підпадає під дію статтей 172, 175, 210, 211, 353, 354, 356, 364, 365, 367 Кримінального кодексу України, наносить державному бюджету збитки в особливо великих розмірах.

Враховуючи вищесказане та очевидність правопорушень, прошу Вас прийняти всі міри по припиненню злочинної діяльності окремих посадових осіб НКРЗ, порушити кримінальні справи по вищевказаних статтях і відшкодувати з винних осіб збитки, нанесені державі.

14 грудня 2007 року

С.Апасов, П.Семерей, О.Скляров

СМ. ТАКЖЕ: Завтра будет очередной скандал в НКРС


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

14 Декабря 2007 15:45


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: