26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Коллектив оборонного предприятия объявил забастовку из-за «дерибана» семейства Кужель и отпетых украинофобов

В «Обком» поступило заявление трудового коллектива государственного предприятия Министрества обороны Украины «Південь».


Приводим текст заявления без изменений:

ЗАЯВА ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ

державного підприємства Міністерства оборони України «Південь»

Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України Президенту України ЮЩЕНКО В.А.

Прем’єр-міністру України ТИМОШЕНКО Ю.В.

Голові Верховної Ради України ЛИТВИНУ В.М.

Секретарю РНБО БОГАТИРЬОВОЙ Р.В.

Генеральному прокурору України МЕДВЕДЬКО О.І.

Голові Служби безпеки України НАЛИВАЙЧЕНКО В.О.

Тимчасово виконуючому обов’язки Міністра оборони України ІВАЩЕНКО В.В.

В ІНТЕРЕСАХ головного захисника підприємців Кужель О.В. відбувся ДЕРИБАН МАЙНА МИНОБОРОНИ

Головний захисник підприємців всієї України, Голова Держкомпідприємства Олександра Кужель під час перебування на початку 2009 року на Одещині одержала від одеського осередка всеукраїнської партії «Родина» (лідер партії Ігор Марков) та прийняла для розробки, подальшої підтримки пропозицію по «дерибану» майна високоприбуткового (перше місце серед 300 000 підприємств України різних форм власності за 2008 рік) державного підприємства Міністерства оборони України «Південь», яке знаходиться в смт. Авангард (район ринку 7-й кілометр на Одещині), та межує із землями Міністерства оборони України загальною площею 33 га.

Незважаючи на суттєву обставину знаходження державного підприємства в планах Фонду державного майна України в перед приватизаційної підготовки, між всеукраїнською партією «Родина» та сімейною родиною Кужель О.В. було укладено угоду в рівних долях, а відносно ДП МОУ «Південь» розпочалася багатоголосна справжня війна з метою чергового рейдерського захоплення, на чолі та під єдиним керівництвом з Головою Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Кужель Олександрою Володимирівною.

За участю довіреної особи Голови Ради підприємців Продан О.П. до Міністерства оборони України, а також до ДП МОУ «Південь» стали надходити вимоги збору з фізичних осіб та підприємців по 100 000 грн. під гаслом для додаткового харчування військо службовців, а також подаватися інформація, яка не відповідає дійсності (про різноманітні договори оренди торгових місць, напрацьованої торгівлі та обладнаних місцях, тощо), яка мала виключно «цільове призначення» та політичне підґрунтя .

Враховуючи загальне гостре обговорення на той час питань Міністерства оборони України на засіданнях Кабінету Міністрів України «з голосу» були прийняті відповідні рішення для зміни власника підприємства, всупереч чинному законодавству.

На засіданні Кабінету Міністрів України від 15.04.2009 року, протокол № 15 приймається окреме доручення, згідно якого на Міноборони, Мінюст, Фонд державного майна, Держкомпідприємництво покладається завдання щодо вжиття заходів по відчуженню у тримісячний термін на умовах аукціону нерухомого майна ДП МОУ «Південь», зокрема разом з земельними ділянками, на яких воно розташоване, але доручення Кабінету Міністрів України загадковим чином не було реалізоване.

17.06.2009 року, як завжди «з голосу» приймається наступне розпорядження Кабінету Міністрів України № 683р «Про передачу цілісного майнового комплексу державного підприємства «Південь до сфери управління Держкомпідприємництва», результативна частина яких вказую виключно на прийняття ініціативи Держкомпідприємства щодо передачі цілісного майнового комплексу державного підприємства «Південь».

Прийняти ініціативу та передати майно, це різні речі, але для Олександри Кужель це не має значення, тому що видані обіцянки необхідно виконувати у будь-який спосіб.

Зловживаючи довірою Прем’єр–міністра України Ю.Тимошенко, на порушення вимог Законів України « Про управління об’єктами державної власності», «Про передачу об’єктів державної та комунальної власності» , Постанови Кабінету Міністрів України від 21.09.1998 року № 1482, а також відкритий судовий спір державного підприємства, керівником якого є депутат Одеської обласної Ради від блоку БЮТ Алєксєєнко О.М, головний захисник Кужель О.В. продовжує здійснювати протиправні дії, явно намагаючись одержати високе місце по рейтингу «захоплювач підприємств» , а також досягти відомих «рейтингових бойких місць».

29.07.2009 року на ДП МОУ «Південь» прибули представники Держкомпідприємства на чолі з першим заступником Голови Держкомпідприємства Третьяковим С.І. який надав документи за підписом Голови Держкомпідприємства Кужель О.В. про одноособову зміну керівника (директора) державного підприємства Алєксєєнко О.М, трудові права і обов’язки якого визначені наказом Міністра оборони України від 30.07.2008 року № 383, а також укладеним контрактом терміном на 3 роки.

На цей час директор підприємства Алєксєнко О.М. знаходиться у щорічній відпустці з 13.07.2009 року, згідно відповідного погодження з Міністерством оборони України.

Разом з представниками Держкомпідприємства до державного підприємства прибули міліцейські підрозділи УМВС України в Одеській області, які встановили спеціальний режим пересування працівників у службових кабінетах та території підприємства, а також встановили озброєну охорону.

В задоволенні вимог першого заступника Голови Держкомпідприємства Третьякова С.І. передати від керівництва державного підприємства печатку та статутні документи ДП МОУ «Південь», а також визнати та передати повноваження виконуючого обов’язки керівника (директора) ДП МОУ «Південь» до громадянина Мізіна Д.О. який був призначений на вказану посаду Головою Держкомпідприємництва наказом від 22.07.2009 року № 131, при наявності прямого обмеження керівному складу займати на державних підприємствах України посади за сумісництвом, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 03.04. 1993 року № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій», було відмовлено.

Громадянин Мізін Д.О. не заперечує свою близьку причетність до сімейного кругу Кужель О.В., через дружбу із шкільних років з старшим сином Голови Держкомпідприємництва Кужель О.В, про що повідомляє відомий сайт в Інтернеті «Однокласники».

Одночасно державним посадовим особам було наголошено, що відносно державного майна Міністерства оборони України всупереч закону, за згодою та підтримкою органів МВС фактично здійснюється протиправне (рейдерське) захоплення майна без відповідного дозволу Органа управління майном –Міністерства оборони України, а тому за неможливістю фізично учинити опір, відповідальність за незаконні дії покладається на вказаних осіб.

За підтримкою першого заступника Голови Держкомпідприємства Третьякова С.І., громадянина Мізіна Д.О., міліцейських чинів УМВС України в Одеській області службовий кабінет керівника (директора) ДП МОУ « Південь», його особистий сейф з службовими документами, а також приймальня депутата Одеської обласної Ради депутатів Алєксєєнко О.М., за участю невідомих осіб був захоплений, без складання документів за участю представників ДП МОУ « Південь» про викладену подію .

В подальшому громадянином Мізіним Д.О. було заявлено про його фактичний вступ до повного управління державним підприємством, внесені зміни у довідку до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України відносно керівника підприємства, що вказує на реальне одержання права на відчуження майна Міністерства оборони України поза межами закону.

На цей час згідно відомостей Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України майно ДП МОУ « Південь» знаходиться у Органа управління майном – Міністерстві оборони України, акт про приймання-передачу майна державного підприємства до Держкомпідприємства не складався, що є документальним підтвердженням протиправних дій посадових осіб Держкомпідприємництва на даному підприємстві.

Незважаючи на вказані обставини Олександра Кужель, забажала «поставити непокірних на коліна», одно особо призначила перевірку фінансово-господарської діяльності представниками КРУ в Одеській області, на виконання особистого наказу Голови Держкомпідприємства Кужель О.В. від 22.07.2009 року № 135 «Питання ДП «Південь», всупереч чинному законодавству.

Згідно п.2 вказаного наказу керівник (директор) ДП МОУ «Південь» , всупереч вимогам Кодексу про працю України, діючому наказу Міністра оборони України від 30.07.2009 року № 383 та укладеному контракту, відсторонений від виконання покладених на його Міністром оборони України трудових та службових обов’язків.

Склад комісії з приймання-передачі цілісного майнового комплексу державного підприємства «Південь» за участю представників Міністерства оборони України на підприємстві відсутній.

Станом на 01.08.2009 року підрозділи МВС передали службові приміщення, а також територію , на якій розміщено державне підприємство Міністерства оборони України під охорону та повний контроль до приватної охоронної структури, яка за повідомленням має відношення до Одеської групи всеукраїнської партії «Родина» (лідер І.Марков).

Помічники лідера партії « Родина» (громадянин Мамонов та інші) вже заявили про свою перемогу та відверто поділились подальшими планами: розібрати майно державного підприємства, а це більше 200 складсько-торгівельних приміщень на цеглини та повернути їх інвесторам, закрити всі торгові місця, а територію підприємства використовувати як підготовчий-тренувальний табір бійців партії, а також, як місце зберігання контрабандного товару на продаж для поповнення каси партії під час виборів.

По даному факту та виниклим обставинам трудовим колективом, профспілкою працівників ДП МОУ «Південь» зроблена відповідна публічна заява до СМІ, на телебаченні, а також до правоохоронних органів області та прокуратури України, в яких викладена правова позиція керівництва державного підприємства Міністерства оборони України.

Трудовий колектив, профспілка працівників ДП МОУ «Південь» вимагають прийняти від керівництва України відповідні заходи по зупиненню порушення закону, «дерибану майна» та встановити відповідний законний порядок на державному підприємстві Міністерства оборони України.

Трудовий колектив, профспілка працівників ДП МОУ «Південь» звертається за підтримкою до всіх підприємців з метою об’єднання загальних зусиль до рішучою боротьби проти протиправних дій корумпованих державних службовців, які відбирають у простих людей останнє – право на труд, на спокій, на життя.

Трудовий колектив, профспілка працівників ДП МОУ «Південь» вимагає негайного прибуття на державне підприємство особисто Голову Держкомпідприємства Кужель О.В., керівництво Міністерства оборони України для роз’яснення та врегулювання викладених обставин, а також недопущення виникнення соціального конфлікту при вибухобезпечному протистоянні громадян, підприємців, приватних охоронних структур та міліцейських лав, які незаконно прийняли одну із сторін конфлікту.

Трудовий колектив, профспілка працівників ДП МОУ «Південь» об’являє про початок безстрокового страйку до вирішення питань подальшої діяльності державного підприємства Міністерства оборони України у законний спосіб, згідно вимог Конституції та законів України.

Від імені трудового колективу ДП МОУ « Південь»

Голова профспілки працівників ДП МОУ « Південь»

Олег Олександрович Прилипко


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

05 Августа 2009 12:20


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: