|
|
«Гаврилівські курчата» утверждают, что они здоровы и полностью реабилитированы Производитель куропродукции обнародовал свой ответ на вчерашние заявления Госсанэпидслухбы. Приводим релиз, присланный в адрес «Обкома» администрацией «курчат», без правок и сокращений: М'ясо курей ТМ «Гаврилівські курчата» як завжди безпечне і якісне. (заява адміністрації ТОВ «Комплекс Агромарс») З 10 червня 2011 року в окремих засобах масової інформації, які коментують отруєння групи громадян м. Києва м’ясом курей-гриль, виготовленому в супермаркеті «Велика Кишеня», що по вул. Героїв Дніпра 31, простежуються наміри виявити причетність до інциденту ТОВ «Комплекс Агромарс» як постчальника м'яса курчат-бройлерів у цей магазин (очевидный намек на вчерашнее сообщение Госсанэпидслужба запретила «Гаврилівських курчат» - Обком). У зв’язку з цим, адміністрація підприємства з повною відповідальністю заявляє, що подібні спроби кинути тінь на бездоганну репутацію компанії, яка впродовж тринадцяти років виробляє безпечну і якісну продукцію, відому під ТМ «Гаврилівські курчата», є абсолютно безперспективними. По-перше, підприємство уже не перший рік поставляє споживачам у всі регіони України – від Ужгорода до Донецька, від Сум до Севастополя щодня близько 450 тонн м’яса курчат-бройлерів. Продаж продукції успішно здійснюється через десятки супермаркетів торгівельних мереж «Метро», «Ашан», «Велика Кишеня», «Амстор» та інші. Крім того, реалізація м'ясопродукції відбувається і через франчайзингову мережу, яка налічує понад 1000 торгових точок в обласних та районних центрах України. Із загальних обсягів близько третини м’яса курчат-бройлерів продається в м. Київ та Київській області. Цим зайняті більше 500 торгівельних закладів. 3 червня 2011 року майже 130 тонн м'ясопродукції одної партії було доставлено в торгівлю м. Києва, з яких лише 400 кг охолодженої тушки у відповідності із заявкою потрапили в супермаркет «Велика Кишеня», що по вул. Героїв Дніпра 31. У відповідності з ДСТУ термін придатності такої продукції становить 96 годин, якщо вона зберігається при температурі не вище +4°С. Інформація про це обов’язково міститься в свідоцтві про якість продукції, яке супроводжує кожну товарно-транспортну накладну, та на етикетках, якими маркується кожний ящик з продукцією. Швидше всього, що аналогічних норм дотримується й інше бройлерне підприємство, м'ясо якого паралельно з продукцією ТОВ «Комплекс Агромарс» було в продажу в цей час цього ж супермаркету. Таким чином, залишки непроданого м'яса станом на 0 годин 7 червня мали бути зняті з реалізації. Однак, мабуть саме з нього в магазині продовжували готувати курей-гриль і в наступні дні, аж поки не з’явилися скарги потерпілих покупців і продукція не була вилучена з продаж за приписом санітарних органів. Бо інших поставок м’яса, придатного для приготування курей-гриль, з ТОВ «Комплекс Агромарс» до цього магазину не було. Більше того, жодної скарги на якість продукції цієї ж партії м’яса курчат-бройлерів від покупців інших торгівельних закладів як м. Києва, так і України, не надходило. По-друге, з 11 червня 2011 року на підприємстві побувало декілька комісій, створених для розслідування факту отруєння людей м’ясом курей-гриль. Вони глибоко і всебічно вивчали всі виробничі процеси і встановили, що виробництво повністю відповідає вимогам технологічних норм та ветеринарно-санітарних правил. Цьому сприяє впроваджена на підприємстві система забезпечення безпечності продукції НАССР, сертифікована за міжнародними стандартами. Результати мікробіологічних лабораторних досліджень комісійно відібраних зразків продукції підприємства засвідчили відсутність в ній патогенної мікрофлори. Тим самим в черговий раз підтверджено надійну безпечність і високу якість м'яса курчат-бройлерів ТМ «Гаврилівські курчата», що ТОВ «Комплекс Агромарс» і надалі гарантує споживачам.
|
|
Перепечатка, копирование или воспроизведение информации, содержащей ссылку |
|