17 03. 11:47

Євросоюз декларує продовження тиску на РФ через анексію Криму

Європейський союз не визнає та продовжує засуджувати анексію Криму Російською Федерацією.

Про це заявила верховний представник ЄС Федеріка Могеріні у декларації до п'ятиріччя російської агресії в Криму, повідомляє РБК-Україна.
У декларації йдеться, що після 5-ти років анексії Кримського півострову Євросоюз залишається непохитним у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Також ЄС засуджує анексію Криму та Севастополя, яка є порушенням міжнародного права.
«Анексія залишається прямим викликом міжнародній безпеці, що має серйозні наслідки для міжнародного правопорядку, який захищає територіальну цілісність, єдність і суверенітет усіх держав», - зазначається у декларації.
Могеріні додала, що Євросоюз продовжить тиснути на Російську Федерацію за допомогою санкцій та закликала держав-членів ООН робити такі ж заходи відповідно до резолюції 68/226 Генасамблеї ООН.
Крім того, верховний представник ЄС, засудила агресію російських збройних сил на кораблі ВМС України у Керченській протоці.
«Євросоюз вимагає негайного звільнення незаконно захоплених українських членів екіпажу, суден та обладнання», - наголосила Могеріні.

"ОБКОМ", 17 Марта 2019 11:47


Редакция.   Реклама.   Стартовая.
Copyright © 2004 «Обком». All rights reserved
Design © 2004 Max Bezugly