На Буковине милиция отбирает у оппозиционеров карманные деньги

Пресс-служба блока «Наша Украина» распространила сегодня следующее заявление:


«Вчора нарядом міліції Першотравневого району Чернівців було затримано активістів партії ВО “Свобода” – голову міського осередку Василя Сологуба та рядового члена організації Дмитра Боднаря, які розклеювали партійні листівки із запрошенням до буковинців прийти на обласну конференцію організації за участю народного депутата України Олега Тягнибока, що має відбутись у Чернівцях 23 червня. Про це повідомив голова Чернівецького обласного організації ВО “Свобода” Віталій Мельничук. За його інформацією, “хлопців затримали без жодних пояснень, і лише у райвідділі міліції сказали, що вони порушували громадський спокій”.

Мельничук також повідомив, що лише після втручання у цю ситуацію народного депутата України Олега Тягнибока, міліціонери склали акти про затримання чернівецьких активістів “Свободи” з формулюванням, що останні нібито розміщували свої оголошення “у не встановлених мерією місцях”. Водночас співробітники міліції відмовились повернути представникам “Свободи” вилучені листівки. Віталій Мельничук повідомив, що Олег Тягнибок з цього приводу має намір зробити у парламенті депутатський запит до керівництва МВС України.

За словами голови обласного осередку ВО “Свобода”, подібна ситуація сталася вчора і з активістом партії Леонідом Скібницьким, якого міліція на кілька годин затримала у райвідділі через те, що він розклеював листівки, де містились звинувачення до влади у зростанні цін на пальне. Крім цього, міліціонер, який затримав активіста “Свободи”, забрав у нього всі гроші, і не повернув їх після складення протоколу».


Пресс-служба «Нашей Украины»

22 июня 2004. 10:25

Версия для печати  Версия для печати