сентября

МЕДИЦИНА и СМИ

Австрийские врачи заявили: их слова об отравлении Ющенко просто неправильно перевели (последнее обновление 18-25)

В. ЮшенкоСегодня медики больницы «Рудольфинерхаус» проведут специальную пресс-конференцию. А В КВАРТИРЕ ИХ КИЕВСКОГО КОЛЛЕГИ ОРУДУЕТ МИЛИЦИЯ.


Сегодня Украинская служба ВВС распространила следующую информацию:

Після повернення з віденської клініки 18 вересня Віктор Ющенко говорив про замах на його життя

Інформаційна аґенція «Рейтер» повідомляє, що австрійська клініка «Рудольфінерхаус» оприлюднила заяву, у якій назвала безпідставними твердження про отруєння кандидата у президенти України Віктора Ющенка.

Заява, на яку посилається аґенція «Рейтер», не подає подробиць щодо хвороби пана Ющенка чи його симптомів, але обіцяє прояснити питання на спеціальній прес-конференції у середу.

Віктор Ющенко потрапив до віденської клініки у ніч з 9 на 10 вересня у важкому стані. Лікарі виявили різноманітну симптоматику, серед іншого - враження шлунку, підшлункової залози і товстого кишечника.

Це дало припущення говорити про сильне отруєння, і сам кандидат у президенти після повернення до України говорив про замах на його життя.

Представники виборчого штабу Віктора Ющенка навіть називали певні хімічні речовини, якими він ніби то міг отруїтися.

При цьому лунали посилання саме на висновки лікарів віденської клініки «Рудольфінерхаус».

Клініка, однак, спростувала у вівторок ці повідомлення. В офіційній заяві, яку наводить аґенція «Рейтер», мовиться:

«Неправдиву інформацію про те, що пана Ющенка було отруєно, було широко поширено в Україні та підхоплено міжнародною пресою. У цій інформації містилося пряме посилання на нашу лікарню. Поширена інформація з твердженнями про отруєння є абсолютно безпідставною з медичної точки зору. З метою покласти край цим чуткам, клініка вирішила відмовитись від звичної практики утримання від коментарів і оприлюднити публічну заяву».

У заяві немає пояснень чи припущень лікарів щодо можливих причин симптомів, виявлених у Віктора Ющенка під час перебування у Відні, але клініка планує присвятити цьому питанню спеціальну прес-конференцію 29 вересня.

29 сентября, 8-40

Только что в эфире "5 канала" прозвучало заявление, со ссылкой на представителей "Нашей Украины", в котором информация, распространенная сегодня ВВС названа провокационной (хотя первоисточник все же агентство "Рейтер").

Кроме того, было сказано, что сегодня народный депутат Евгений Червоненко вылетает в Австрию. Наконец, было заявлено, что результаты анализа крови Ющенко показали: состояние его здоровья резко ухудшилось. Сам Виктор Андреевич в данный момент находится в Киеве.

29 сентября 10-53

Прес-секретар кандидата в Президенти Віктора Ющенка Ірина Геращенко наголошує, що відповідь на питання щодо замаху на життя Віктора Ющенка мають давати слідчі органи, а не лікарі.

Вона нагадала, що в офіційній виписці лікарні "Рудольфінерхаус" (Відень) медики, які обстежували Віктора Ющенка, встановили такий діагноз: "гострий панкреатит з інтерстиціальними набрячними змінами другого ступеня тяжкості і численні супутні діагнози, як то: рефлюкс-езофагит другого ступеня, гострий проктоколіт із лівого боку, атипове полісегментарне захворювання шкіри, викликане вірусами, периферичний парез, отіт з лівого боку". Діагноз було встановлено після повного обстеження і проведення всіх необхідних медичних аналізів, Віктора Ющенка консультувало 12 лікарів. У виписці лікарні також ідеться і про те, що "знижений загальний стан та аліментарний статус хворого вірогідно були викликані важкою вірусною інфекцією і хімічними речовинами, які зазвичай не входять до продуктів харчування".

"У нас немає жодної причини сумніватися в діагнозі клініки, яка має хорошу репутацію", – заявила Геращенко і нагадала, що на думку лікарів, перебіг хвороби проходив атипово і мова йде про численні враження внутрішніх органів. "І досі, на жаль, ми не можемо говорити, що всі аналізи в нормі. Віктор Ющенко одужує, але деякі показники гірші, ніж хотілося б", – сказала Геращенко.

При цьому прес-секретар нагадала, що представники клініки в усіх своїх інтерв’ю наголошували, що лікарня – це не судово-медична установа, вона лише лікує людей, а на всі інші запитання мають давати відповіді інші компетентні органи.

Вона повідомила, що керівництво виборчого штабу Ющенка передало всі виписки з лікарні "Рудольфінерхаус" парламентській спеціальній слідчій комісії.

29 сентября, 12-00

ВРАЧИ НАСТАИВАЮТ НА ПОВТОРНОЙ ГОСПИТАЛИЗАЦИИ ЮЩЕНКО. А В КИЕВСКОЙ ВРАЧА АВСТРИЙСКОЙ КЛИНИКИ – МИЛИЦИЯ!!!

Врачи венский клиники «Рудольфинерхауз» настаивают на повторной госпитализации кандидата в президенты Виктора Ющенко.

Об этом заявил в интервью агентству «Интерфакс-Украина» в среду член фракции «Наша Украина» Евгений Червоненко.

Червоненко в настоящее время находится в Вене, где намерен встретиться с руководством клиники в связи с распространенным заявлением о проведении пресс-конференции по поводу причин госпитализации Ющенко 10-18 сентября.

Депутат сообщил, что встретился с врачом клиники, выходцем из Украины Николаем Корпаном, который вылетел из Киева в Вену в понедельник вечером и увез с собой анализ крови Ющенко.

Червоненко подчеркнул, что состояние Ющенко стабильное, однако пока нет улучшений, и по некоторым показателям анализа крови есть ухудшения.

По словам депутата, планировалось, что утром в среду вместе с ним в Вену полетит и Ющенко. Однако после распространенного заявления о проведении пресс-конференции врачей клиники «Рудольфинерхауз» было принято решение, что в Вену поедет только Червоненко для выяснения ситуации.

Червоненко сообщил также, что в киевской квартире врача Н.Корпана находится милиция, которая опрашивает соседей.

Сейчас депутат вместе с адвокатом едет к директору клиники.

Червоненко подчеркнул, что если он получит заключение врачей о необходимости госпитализации В.Ющенко, то лидер «Нашей Украины» выедет в Вену.

Ющенко проходил обследование в австрийской клинике 10-18 сентября.

Во вторник представители венской клиники «Рудольфинерхауз» (The Rudolfinerhaus Hospital) заявили, что утверждения о том, что в отношении Ющенко была предпринята попытка отравления, необоснованны.

Ранее врач украинского происхождения Николай Корпан заявил в интервью Би-Би-Си, что сказать однозначно, был ли кандидат в президенты Виктор Ющенко отравлен намерено, сейчас невозможно, равно как и невозможно определить, какие токсины привели к заболеванию, поскольку пациента слишком поздно привезли в клинику. Би-Би-Си назвало его врачом австрийской клиники.

По словам Корпана, пациент был доставлен в клинику со многими диагнозами через четыре дня после того, как началось заболевание. У Ющенко был одновременно острый панкреатит, острый гастрит и колит, атипичные полисегментные боли в груди и парез лица.

Украинская правда

29 сентября, 13-33

Австрийские врачи утверждают, что «Рейтер» неправильно перевел их слова об отравлении Ющенко.

Только что в эфире Украинской службы ВВС прозвучало мнение австрийских медиков о главной сегодняшней сенсации.

Приводим текст этого сообщения полностью:

Австрійці не можуть ні підтвердити, ні спростувати отруєння Ющенка

Офіційний представник віденської лікарні, де нещодавно лікувався Віктор Ющенко, сказав, що зараз австрійські лікарі не мають підстав говорити про те, чи була важка хвороба українського політика спричинена отруєнням, чи ні.

В інтерв'ю Бі-Бі-Сі професор Лотар Вікер підтвердив попередні лікарські заяви про те, що аналізи не дають підстав говорити про отруєння, але він також сказав, що не може заперечити таку можливість.

«Я вважаю, що це неправильний переклад того, що я сказав вчора. Я сказав, що під час перебування пана Ющенка в нашій лікарні ми не мали прямих доказів того, що в його тілі була отрута ось і все. Коли пан Ющенко прибув до нас, я знав лише, що він дуже хворий і хоче у нас лікуватися. Мені також сказали, що він в Україні був отруєний. Я не знаю, чи він був отруєний, я не можу дивитися в минуле, я не маю даних аналізів з України», - сказав професор Вікер.

Він сказав, що сьогодні лікарня Рудольфінерхаус даватиме прес-конференцію, щоб подати свою офіційну позицію у справі, яка оточена суперечливими політичними заявами та звинуваченнями.

Украинская служба ВВС

29 сентября, 14-06

Здоровью Ющенко ничто не угрожает, даже «не такие анализы». Но завтра его обследуют в Австрии

Только что народный депутат Евгений Червоненко, «ответственный за здоровье» Виктора Ющенко, в эфире радио ВВС заявил, что здоровью лидера народных симпатий ничего не угрожает.

По словам Червоненко, сегодня он встречался в Австрии с медиками, от которых и получил информацию о состоянии здоровья Ющенко. По мнению австрийцев, это состояние стабильное, жизни Виктора Андреевича на данном этапе ничего не угрожает. Хотя анализы пока «не такие, какие должны бы быть».

Червоненко также сообщил, что завтра Ющенко вылетает в Вену, где пройдет консилиум врачей, который и расставит все точки над «i».

Украинская служба ВВС

18-25

Виктор Ющенко пока не принял предложения медиков клиники «Рудольфинерхаус» о стационарном лечении

Кандидат в президенты Виктор Ющенко пока не принял предложения врачей клиники «Рудольфинерхаус» о прохождении курса стационарного лечения. Об этом корреспонденту заявила пресс-секретарь Ющенко Ирина Геращенко.

По ее словам, врачи настаивают на прохождении Ющенко именно стационарного лечения для того, чтобы «заболевание не стало хроническим».

Как отметила Геращенко, состояние здоровья Ющенко в настоящее время «нормальное, он работает и сам будет принимать решение, ехать ли ему в Австрию».

«Новости-Украина»

СМ. ТАКЖЕ: Ющенко отравили рицином?


"ОБКОМ"

29 сентября 2004. 08:07

Версия для печати  Версия для печати

 

26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»