Ахметов: «Я завжди хотів мати тренером Луческу». И мати Суркіса

Президент клубу «Шахтар» Ринат Ахметов дав ексклюзивне інтерв'ю Українській Службі Бі-Бі-Сі.


Бі-Бі-Бі: Чому вибір впав саме на румунського фахівця Мірчу Луческу?

Ринат Ахметов: Я вже давно хотів цього спеціаліста бачити на посту головного тренера. Я його запрошував і рік тому, але тоді він був пов’язаний обов’язками з «Бешікташем». Нині я його знову запросив і він погодився. Я радий цьому рішенню. бо цей фахівець вже довів на тренерській ниві, що є фахівець міжнародного рівня, який здатен створити сильний колектив, міцну команду, яка здатна буде отримати результат.

Бі-Бі-Бі: Це вже буде третій іноземний тренер в «Шахтарі». Чому така налаштованість в клубі саме на тренера-іноземця?

Ринат Ахметов: Я не знаю, що таке «іноземний» чи «не іноземний»… Я запрошую професіоналів - був Невіо Скала, Бернд Шустер, тепер от Мірча Луческу. Я вважаю, що саме цей спеціаліст виведе нас на новий якісний рівень.

Бі-Бі-Бі: Нині донецький «Шахтар» перебуває в непростій ситуації в турнірній таблиці українського чемпіонату... Як «Шахтар» планує закінчити цей сезон?

Ринат Ахметов: Ви знаєте, сьогодні ми маємо сконцентруватися на кожній грі і домагатися максимальних результатів в кожному турі. А що стосується чемпіонських перегонів, то тут не все від нас залежить. Все залежить від того як буде виступати київське «Динамо».

Бі-Бі-Бі: Дещо непросте запитання: в липні будуть вибори президента Федерації футболу України. Кого буде підтримувати Донбас? (зараз президент ФФУ Григорій Суркіс – «Обком»)

Ринат Ахметов: Ну, не ми будемо голосувати. Голосуватиме федерація футболу Донецької області... Вони скажуть, за кого вони голосуватимуть. А що стосується особисто мене, то я кажу, що моя позиція така: президент Федерації футболу і президент чи володар клубу мають бути не одними й тими ж людьми. Це моя принципова позиція.

Див. також: Новый тренер донецкого «Шахтера» - Мирче ЛУЧЕСКУ!


Украинская служба ВВС

19 мая 2004. 08:55

Версия для печати  Версия для печати