День Победы над мужчинами: «Нашей украинке» Билозир захотелось праздновать 8 Марта 8 мая

В период парламентских каникул депутаты упражняются в выдвижении все более экзотических законопроектов.


Вот какое письмо пришло сегодня в «Обком» из фракции «Наша Украина»:

«Оксана Білозір пропонує зробити День матері державним святом

Народний депутат, представник депутатської групи "Солідарність" фракції "Наша Україна", Голова Соціально-Християнської партії Оксана Білозір виступила із законодавчою ініціативою стосовно відзначання Дня Матері в Україні на державному рівні. Вчора, у Верховній Раді, нею був зареєстрований відповідний проект Закону України "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо встановлення святкового дня – День Матері) /№3199-II/.

Коментуючи основні положення цього законопроекту Оксана Білозір зазначила: "Метою даного Закону є відновлення статусу жінки-Матері в українському суспільстві. Це пропонується зробити шляхом встановлення святкового дня, який слід відзначати як на офіційному рівні, так і на сімейному. В свою чергу це безумовно дасть змогу виховувати, стверджувати та пропагувати в нашій громаді поважне ставлення як до жінки-матері, жінки-Берегині, хранительки домашнього вогнища зокрема, так і до української жінки загалом."

За словами народного депутата, "в більшості країнах світу День матері відзначають як офіційне свято ще з початку минулого століття".

"Запровадження відзначення Дня матері як офіційного свята передбачено також Рекомендаціями парламентських слухань "Становище жінок в Україні: реалії та перспективи," – підкреслила парламентарій.

Нагадаємо, що 10 травня 1999 року Президент України видав Указ №489/99 "Про День матері", який передбачає встановлення в Україні Дня матері, що має відзначатися щорічно у другу неділю травня. "Однак, - зауважує Оксана Білозір, - щоб зробити цей День більш значимим, а святкуванню надати публічного загальнодержавного характеру, варто визначити конкретну дату цього свята та зробити відповідний день вихідним днем. Даним законопроектом я пропоную такою датою зробити 8 травня».

СМ. ТАКЖЕ: В Украине предлагается ввести страхование самогонной ответственности. На очереди – страхование от «паленого» героина?


"ОБКОМ"

08 июля 2004. 11:45

Версия для печати  Версия для печати