марта

Сентябрь 2022




ВІДЛУННЯ ПАКТУ

«Гумова дупа» путлера і ще одна відома дупа

Учора, 1 вересня, путлер прибув у тимчасово окупований Кенігсберг і провів для російських школярів “урок про важливе”. У його промові варто звернути увагу на два фрагменти. Перший, звісно, про школи тимчасово окупованого Донецька і Кримський міст.

02 09. 14:19



Август 2022




ДО СВЯТА ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРУ

Дні нашого прапору

На початку березня у чаті нашої київської багатоповерхівки хтось з сусідів запитав, де зараз знаходяться ключі від горища (від підвалу, що розглядався як варіант бомбосховища, знайшли раніше) - щоб дістатися на дах. Навіщо лізти на той дах? - виникло зустрічне питання. Щоб прапор України на даху встановити, відповіли сусіди.

23 08. 15:01



ПІСЛЯ ПРЕМ’ЄРИ

«Даша»

Наприкінці грудня 2022 р. у російськомовних кінотеатрах Латвії відбулася прем’єра художнього фільму “Донька Дарка” (оригінальна назва “Дочка Даша”, виробництво Ризької кіностудії, творче об’єднання “Хорошие русские”). У цій стрічці протягом двох годин розповідається про життя та загибель Даркі Дугіної, яка 20 серпня цього року стала жертвою ДТП з “хлопком”.

21 08. 18:58



Апрель 2022




ЗАВЖДИ “НЕ НА ЧАСІ”?

Червонозоряний ім. Лобановського

Не те що декомунізація - навіть влучання російської ракети два місяці тому не змогло збити з будинку на київському проспекті імені Лобановського табличку зі старою, тобто - радянською, назвою.

27 04. 19:15



ОРДА НАРОДІВ

Журавлі над Києвом, даги під Києвом

Минулого тижня в небі над нашим районом з’явилися великі птахи. Летіли на північ, їх було більше десятка. Здається, то були журавлі. Це припущення неабияк зіпсувало настрій. І щоб якось його покращити, вирішив їх перерахувати і зробити ставку, як у рулетці - на “парне/непарне”. Тобто: якщо випаде парне число птахів, то все буде гаразд...

11 04. 12:41



Март 2022




THEATRUM MUNDI

Bесь світ - драмтеатр (до Всесвітнього дня театру)

На стіні нашої київської оселі - світлина 40-річної давнини. На фото дві молоді людини на сходах східного фасаду драматичного театру Маріуполя (тоді ще Жданова), тобто - ми... Від руїн, на які 16 березня перетворила театр-бомбосховище русня, 10 хвилин пішки до оселі наших рідних. Зв’язок з ними перервався ще 5 березня.

27 03. 21:13



24.02.2022 – 24.03.2022

Таємне диво - кожну мить

То не сурми грають — то сирена виє. Біля перехрестя розвертається автівка і їде у протилежний - відносно напрямку свого попереднього руху - бік. Маневр, якщо, звісно, його було спровоковано саме сиреною (а не тим, що вдома праску забули вимкнути), здається безглуздим і смішним.

24 03. 09:12



...ПОНЕСЕ З УКРАЇНИ КРОВ ВОРОЖУ

Шлях пермського ОМОНу: Чечня - Україна - цвинтар

Провінційні сайти РФ вже тішать читачів “розгорнутими репортажами” з похорон “денацифікаторів” ХІХ століття. Наприклад, учора, 11 березня, в уральському облцентрі Перм (Пермь) відбулося урочисте поховання трьох місцевих омонівців, що загинули в Україні ще (увага!) 25 лютого, - тобто на другий день війни.

12 03. 14:47



КИЄВЕ МІЙ

Денна варта, або 8 1/2

Учора, 10.03.2022, прийшлося трохи побігати у справах по нашій чудовій столиці, а заодно й з’ясувати, чи немає десь підозрілих диверсантів, ознак зради чи невпевненості у нашому переможному майбутньому, або проявів безладу, ганьби, зубожіння тощо.

11 03. 12:46



СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Декілька слів

Другий тиждень, як і протягом сотень років, російська орда намагається зруйнувати вщент нашу країну, наше життя. А ти вже другий тиждень не в змозі знайти найголовніші слова — зокрема й про те, що відбувається на твоїх очах у Києві, про те, що відчувають твої родичі у підвалах Маріуполя і Харкова, - хоча краще підвал називати “сховищем”, так якось надійніше...

04 03. 08:19



Май 2020




КІНО «ПРО МИР»

Всенародний хор переможців

«Дружно за мир стоять – войне не бывать» (русская пословица)».

10 05. 17:32



СЛУГА И КОПЫТА

Траяску Романиа Маре! Румынам слава!

(із чернеток ранніх редакцій, майже знищених)

10 05. 11:14



СВЯТО НА КАРАНТИНІ

«Это никакой не день памяти!..»

— А чого це він знов один? Традиція вже? Людей лякається? — Да никого он не «лякается»! Чего ему людей бояться? Вирус, карантин!..

09 05. 20:53



Сентябрь 2019




ЕЛІПТИЧНИЙ МОНТАЖ

Чому Зеленський не «парахоботік»?

Учора «плюси» Коломойського відзначили 100 днів Зеленського у ролі голови держави показом фільму за участю акторів серіалу «Слуга народу» і представників «Кварталу». Особливо вдався авторам діалог між Зеленським та «спеціально запрошеною зіркою» Богданом – попри те, що самого діалогу у кадрі не було.

01 09. 14:38



Июнь 2019




ОБКОМ-WEEKEND

«…заслуженно благодарю Дениса Пушилина…»

(Зворушливе закінчення донецької історії про дівчинку без гімнастьорочки). КПВВ - пост контролю в’їзду-виїзду - проходили зранку і пройшли десь о півдні. В наш бік з нашої сторони, тобто зі звільнених від захисників «руського світу» районів Донбасу, їхало майже стільки бажаючих, скільки у протилежному напрямку, разом з нами.

09 06. 22:37



СЛУХАННЯ У ГААЗІ

Росія не заперечує вбивства українців на Донбасі – вона просто вважає це звичайними вбивствами

Сьогодні у Міжнародному суді ООН у Гаазі відбувся другий раунд слухань у справі про застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму: свою позицію представила українська сторона.

04 06. 18:17



Май 2019




ВІТЬОК

Головний «порохобот» країни Уколов вже співпрацює з адміністрацією Зеленського?

Власне, нічого дивного - це ж Уколов.

28 05. 19:22



РЕПОРТАЖ ИЗ ОЧЕРЕДЕЙ

Паспортный стон в ОРДЛО

«…перестала ходить по «секондам». Там обычно у одежды запах специфический — после санобработки. И вот как-то захожу — нет запаха. Подошла ближе, а от вещей идет запах шкафа. И меня тут как прострелило: господи, это ж мародерские вещи!..»

27 05. 10:52



МУЗИЧНО-ІДЕОЛОГІЧНА ПАУЗА

Про ізми та ЗЕлібертинів

Цього тижня ідеолог партії «Слуга народу» Руслан Стефанчук не тільки став радником і представником Зеленського у Верховній Раді (див. указ №312 від 21 травня), але і встиг вимовити назву ідеологічної доктрини, яку поділяє не тільки він та його шеф, але й будь-який звичайний член «Слуги».

24 05. 15:13



«АРХИПЕЛАГ НЕТАК»

Пятница и Робинзон

Хорошо-то как, ведь хорошо же! - вот так проснуться, а она уже здесь. Пятница, пташка-пятнашка моя ранняя, сестренка моя вечерняя… все мысли мои о тебе восходят - навстречу солнышку, навстречу небушку.

17 05. 13:02



РЕДАКЦІЙНЕ

Заявление об уходе

Главному редактору сайта «Общественная коммуникация» - редактора отдела приходов и конфессий (рег. № 011305/19-бл, от XIII-го 0V-го 2019 A.D.) (по прочтении сжечь):

13 05. 18:56



11.05.2014 – 11.05.2019

«Гудел Донецк – деревья гнулись…»

«…гудит Тарута-губернатор; профессор и ассенизатор; гудели и сепаратисты, и всех мастей сексуалисты». Сегодня – 5 лет со дня так называемого… впрочем, никаким приличным словом назвать ту ... да, невозможно цензурно назвать то, что произошло тогда. А 19 мая Донецк загудел! Сейчас бы подумали, что в честь инаугурации Зеленского…

12 05. 00:00



ЩОДО МОВНОГО ЗАКОНУ

Про сміття, баскетбол та Патона

І про користь від спілкування державною мовою.

11 05. 10:40



EASY RIDER

Доренко вже теж «безсмертний» - «ездок»: на знаного українофоба з росТБ наїхала карма

Отже, шановні українці, маємо привід: фото, відео, аудіо.

10 05. 11:15



ОН-ЛАЙНО.2

«… девочку без гимнастерочки…»

Столичний райцентр Окремих народних районів Донецької області. Друга половина 9-го травня. Друга частина «марлезонського» параду: народна преса та розваги. Запуск у «чисте небо Донецька» зграї урочистих петард.

09 05. 23:41



ОН-ЛАЙНО

«А 5-летнюю девочку оставили без гимнастерочки, в одних камуфляжных трусиках…»

Потужним кроком завершився у Донецьку парад окупантів вулицями цього славетного міста шахтарів, трактористів і артилеристів, вже 5 років – столичного райцентру Окремих районів Донецької області (ОРДО).

09 05. 11:19



«ПО-МОДНЬОМУ, ПО-ХРАНЦУЗЬКІ»

В уряді почули прагнення, мрії та скиглення 93% простих українців

- і відгукнулися: «Новим кейсом - по новим фейсам»!.. Тому що: «Тільки уявіть! 888 управлінських команд сьогодні працюють в Україні. І серед них обов’язково є ті люди, які можуть гідно працювати на рівні»… наприклад, на французькому рівні – і без цих модних «жовтих жилетів».

08 05. 18:20



ДІАГНОЗ В СТУДІЮ!

Екс-експерт Харебін підтвердив слова Олени Зеленської: у Володимира - провали «оперативної» пам’яті

A що з цього приводу каже медексперт «ЗЕ!Команди» - телешоудоктор Євген «Кома» Комаровський?..

07 05. 13:07



«СЛУГА КРЕМЛЯ». НОВИЙ СЕЗОН

Медведчук досі не може заспокоїтися з того приводу, що новий президент – це не Медведчук-президент

Чергове «велике інтерв’ю з великим Цабе» (дійсно, не маленьке – понад півтори години) на своєму телеканалі, тому ж своєму телеведучому, тим самим писклявим, тремтячим «козлетоном», звісно, росмовою – і все те ж саме. Проте але…

05 05. 10:56



«СВЯТО» НАБЛИЖАЄТЬСЯ…

Очільник МЗС виступив як міністр Загробних Справ… або Запоребрікових

Хай би яку дурню не вигадали російські і українські «ватники», чи народний «сукоправ» В. «Новинський» (він же Малхасян) Вадим Владиславович (він же Рудольфович)), або московські ляльководи «Інтера» - завжди серед державних осіб знайдеться той, у голові якого ця маячня відізветься відлунням, як у порожній діжці.

03 05. 20:35



НЕ ЗА АДРЕСОЮ

Хто і до кого надіслав «потужний сигнал» з приводу «паспортної» сверблячки Путіна

«…п. 5-б: обеспечить условия для принесения лицами, названными в пункте 1 настоящего Указа, в отношении которых принято решение о приеме в гражданство Российской Федерации, Присяги гражданина Российской Федерации»… (з указу Путіна від 24.04.19)

02 05. 19:11