26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

КТО ТЕБЕ ДОКТОР?

В деле об отравлении Ющенко обнаружился «закарпатский след»

Австрийского врача Николая Корпана обвинили в спекуляции медикаментами и похищении картин закарпатских художников.


«Эсдековский» регион Закарпатье укрепил «единство» Украины, показав в очередной раз, что не Донбассом единым сильны противники самого популярного политика Украины.

Речь - о лечащем враче Ющенко, специалисте из прославившейся, как минимум, на всю Украину и Австрию клиники «Рудольфиннерхауз» Николае Корпане. В потоке сомнительной информации и откровенной лжи, льющихся со всех телеканалов, как-то затерялся факт причастности указанного медика к Закарпатью. Сей недопустимый пробел сейчас активно ликвидируется в горном крае.

Так, в субботу 8-го и во вторник 12-го октября в областной газете «Віcник» под рубрикой «Важливо не пропустити» были напечатаны подборки статей, касающихся отравления Ющенко. Газета эта издается с февраля 2003 года неким частным предпринимателем Игорем Кицулой, основателем числится не менее «некий» Иван Росоха. Но эсдековские уши у этого четырехстраничного информлистка не то что торчат, а имеют прямо-таки чебурашковые размеры. При этом тираж газетка скромно указывает в 25 000, хотя регулярно «на халяву» попадает в почтовые ящики куда большего числа закарпатцев.

Статья «Мукачівський слід лікаря австрійської клініки» сообщает читателю такую информацию: «...в 1997 році атестаційна справа Корпана Миколи Миколайовича про присвоєння вченого звання професора розглядалася в ... Ужгородському державному університеті. Колектив кафедри госпітальної хірургії на своєму засіданні обговорював наукову, методичну діяльність та відкриту професорську лекцію М. Корпана. Про це свідчить відповідний протокол, підписаний зав. кафедрою професором І. Ковальчуком. Підпис декана медичного факультету доцента В. Бори стоїть на протоколі Вченої Ради факультету з цього питання. А висновок вченої ради університету підписаний ректором УжДУ В. Сливкою. Все, як годиться.

З’ясувалося також, що з 1 вересня 1994 року по 31 грудня 1997 року М.Корпан працював у вищому навчальному закладі Закарпаття на кафедрі госпітальної хірургії. Лекцій його, правда, ніхто не пам’ятає. Однак заробітну плату “викладач” отримував справно і без затримок.

І ще одна цікава сторона лікарської діяльності Корпана. У 2000 році, коли губернатором Закарпаття був нині народний депутат, член фракції “Наша Україна”, великий друг і соратник Ющенка Віктор Балога, а прем’єр-міністром України сам “месія”, у віденській клініці лікувався ще один відданий прихильник Ющенка і Балоги. У “Рудольфіннерхаузі” своє здоров’я тодішній мер Мукачева Йосип Кулл (так в газете, очевидно, пропущено слово «поправляв» - «Обком» . З цього приводу виникає цікаве питання: чи не Балога порадив лікувати Ющенка саме в цій клініці і саме в Корпана? Своя, мовляв, людина, зайвих питань не задає, носа не в свої справи не суне, “прохання”, особливо делікатні, виконує сумлінно.

P.S. До речі, на сьогоднішній день головних фігурантів справи про присвоєння М.Корпану професорського звання нема серед живих. У травні ц.р. покінчив життя самогубством ректор УжНУ В.Сливка. Про смерті В.Бори та І.Ковальчука до цього часу вперто ходить означення загадкові».

Данным материалом прозрачно намекается на криминальные склонности австрийского врача украинского происхождения Николая Корпана. Посеяв зерна сомнения в сознании потенциальных читателей, «Вісник» решает усилить их и ещё более прозрачно намекает на причастность врача ... к ограблению вдовы закарпатского художника Эрдели. 17 сентября сего года квартира художника, где одиноко проживала его 88-летняя вдова Магдалина, была ограблена неизвестными. Из квартиры было похищено около 50-ти картин. Связанная электрическим проводом вдова скончалась от сердечного приступа. Дикое происшествие потрясло закарпатцев. Областная газета «РІО», комментируя событие, позволила себе довольно неоднозначный выпад: «До слова: загальновідомо, що всі кримінальні і тіньові справи і джерела доходів контролює в області партія (о) на чолі з бобовищським чудовиськом Іваном (имелся в виду Иван Ризак, родом из села Бобовищи)». И вот «дело Эрдели» снова используется в разборках. «Вісник» (12.10, статья “У “коктейлі Ющенка” – закарпатська “маслина”) дает установку: «Дехто із знайомих медиків розповів, що пан Микола <Корпан> – палкий прихильник антикваріату, який охоче закуповує на українській землі. Адже у нас цей антикваріат (дорогоцінний в Європі!) коштує копійки. А ще професор страшенно цікавиться картинами закарпатських митців. Зокрема, Бокшая і, звісно, Ерделі... Шкода ! Шкода, що тепер Корпану не варто буде шукати картини Ерделі в Ужгороді. Адже твори митця викрали невідомі бандити МАЙЖЕ В ТОЙ САМИЙ ЧАС (так в газете !! – «Обком»), як до віденської клініки потрапив Ющенко... Шкода !»

Обвинил «Вісник» Корпана и в других грехах: «... саме за сприяння пана професора на Закарпаття ішли ще й поставки медичних «скарбів». Особливо тоді, коли у нас лютували повені 1998-го та 2001 років. А хто тоді був на чолі закарпатської влади ? З ким НЕМИНУЧЕ повинен був мати справу віденський медик ? Звісно, хто: ПАНОВЕ БАЛОГА ТА ІВАНЧО ! А колишній мер Мукачева пан Кулл (друг і партнер пана Балоги) був і є одним з головних продавців імпортних медпрепаратів на Закарпатті. Фармакологія – це золоте дно мукачівської тіньової імперії. А тепер пригадайте «фармакологічні» сімейні корені пана Миколи...

Ось така наша закарпатська «родзинка» у ющенківському «коктейлі». Звичайно, ми не можемо стверджувати, що існувала яка-небудь «змова» між нашими «патріотами» та віденсько-ужгородським професором, любителем антикваріату та картин українських художників. Можливо, все це – звичайнісінький збіг обставин ? Цілком можливо... Але є одне старе, вірне правило: КІЛЬКА ЗБІГІВ – то вже ЗАКОНОМІРНІСТЬ».

Примечательно, что обкатку этих «закономерных» версий эсдеки провели не на страницах официоза, а в якобы независимых СМИ. Очевидно, со ссылок на них будет проводится дальнейший «полив» доктора Корпана в СМИ официальных и общенациональных, особенно на телевидении. Как это делалось на более высоком уровне с каналом ICTV, на котором Киселев ссылался на австрийскую газету «Хейте», имея в виду газету «Heute», издающуюся с сентября сего года, и раздававшуюся бесплатно в венском метро.


Константин ЛОСИК (Закарпатье)

Версия для печати  Версия для печати

13 Октября 2004 10:48




 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: