26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

ИНТЕРСИОНИЗМ

Русскоязычным евреям уже мало бело-голубых знамен Януковича. Они требуют уничтожения Украины в целом

«Регионалам», нашедшим в свое время прибежище в Израиле от репрессий Кучмы (например, гуманитарному вице-премьеру Табачнику или нардепу Звягильскому), необходимо дать отпор зарвавшимся сородичам.


«Центральный еврейский ресурс», позиционирующий себя как «сайт русскоязычных евреев всего мира», опубликовал вчера статью о том, как проходят в Польше так называемые «марши живых». На это мероприятие, как сообщает сайт, «едут, в основном, израильские школьники и студенты из-за границы, да немногочисленные уже старики-евреи, пережившие Катастрофу. Идут по дороге смерти с израильскими флагами. Идут той дорогой, по которой шли поезда с евреями, захваченными в странах Европы. Конечной остановкой поезда был Освенцим».

И далеко не все в этих маршах нравится авторам статьи, опубликованной, кстати, в рубрике «Антисемитизм/Холокост»: оказывается, «еврейская молодежь во время церемонии памяти жертв курит, бросает мусор и интересуется ночными клубами, а не рассказами выживших». Такое поведение молодежи возмущает авторов «центрального ресурса русскоязычных евреев». Впрочем, как и положено представителям «богонайденного народа», их возмущает вообще все, что отличается от них и их представлений о себе, особенно Европа – кроме, разумеется, России (хотя именно в России во все времена и при всех властях евреев как-то не очень жаловали – впрочем, а какие народы там вообще уважали?). В общем, поведение (оголтелая нетерпимость ко всему, кроме, разумеется, «своих» и путинской империи) вполне сравнимо с замашками электората Януковича.

Приводим дословную цитату:

«Наши братья, умирая, мечтали только об одном: о мести. «Некоме, иден!» (что в переводе означает «Отомстите за нас, евреи!» - «Обком») - было их завещанием. Они не хотели, чтобы евреи шли, пусть завернувшись в бело-голубые флаги, дорогой смерти. Они хотели видеть уничтожение всей плеторы (что-то вроде кровеносной системы – «Обком») Зла: тех, кто гнал их в газовые камеры, держал их в гетто, издевался над ними, выискивал их, вытягивал из них все до последней копейки и потом выдавал их немцам. Об этом они мечтали. Это не осуществилось. Ни одна страна не понесла наказания за преступления, совершенные над евреями. Ни те страны, которым положено испепеление, как Германия, Польша, Англия, Украина, Эстония, Литва, Латвия, Голландия, Норвегия и прочие. Ни те, которым положено наказание полегче. Все впереди - Наверху весы верные».

Здорово сказано! Хотя «Все впереди» - это название одного из романов известного российского писателя-«деревенщика» Василия Белова, опубликованного в период «перестройки». Данный роман российские критики тогда дружно заклеймили как «антисемитский». В общем, мало что изменилось с тех пор, как украинский («наполовину», по его признанию) писатель Антон Павлович Чехов написал в своем дневнике в 1897 году: «Такие писатели, как Н. С. Лесков (кстати, проживший в Киеве многие и «лучшие», по его признанию, годы своей жизни и описавший Киев в нескольких своих потрясающих произведениях, не скрывая искренней симпатии даже к проституткам на Печерске, – «Обком»)... не могут иметь у нашей критики успеха, так как наши критики почти все - евреи, не знающие, чуждые русской корневой жизни, ее духа, ее форм, ее юмора, совершенно непонятного для них, и видящие в русском человеке ни больше ни меньше, как скучного инородца. У петербургской публики, в большинстве руководимой этими критиками, никогда не имел успеха Островский; и Гоголь (тоже украинец – «Обком») уже не смешит ее».

Понятно, что «петербургскую», да и прочую российскую публику более всяких там «гоголей» смешат ныне Ефим Шифрин, Клара Новикова, Ян Арлазоров и Максим «Галкинд».

Но мы увлеклись.

Итак, враги евреев и Кремля, ставшего резиденцией Российской империи при Ульянове-Бланке, - это одни и те же европейские страны. Но мы остановимся на Польше.

Ибо как раз сегодня вице-премьер по гуманитарным вопросам Дмитрий Табачник, недавно вступивший в ряды Партии регионов, пребывает в той самой Польше. Как сообщают «Украинские новости», он уже успел обсудить с министром культуры и национального наследия Польши Казимежем Уяздовским «углубление дальнейшего сотрудничество в сфере культуры».

Не знаем, как именно Табачник собирается «углублять» с поляками это «культурное сотрудничество». Может быть, предлагает воспользоваться опытом украинской «бело-голубой» правительственно-парламентской коалиции, в результате чего Госархив Украины доверили коммунистке Гинзбург. Но формально Табачник приехал в Варшаву в связи с участием Украины в 52-й Варшавской международной книжной ярмарке. Тем более, что на днях Кабмин что-то такое «душевное» принял во имя развития украинского книгопечатания.

Но… Увы!

Вместо украинских издателей Табачник потащил в Варшаву махровую «шароварщину» и чиновников. Разумеется, сам Табачник ни шекелем не раскошелился – 5 миллионов на это удовольствие были изъяты из государственной казны.

Вот как описывает этот визит сегодняшняя «Україна молода»:

«Національний академічний ансамбль танцю імені Вірського, театр хореографії «Сузір'я Аніко», Наталя Бучинська, ансамбль «Славія», фольклорний ансамбль «Барви Карпат» (Дрогобич), квартет «Гетьман», Інеса Братущик і Орест Хома, Олег Кульчицький, група «Екс-президенти», Анна Сингаївська, Любомир Чермак, дует «Валері» - ці українські виконавці і колективи у понеділок вирушили до Польщі, аби підтримати участь держави Україна у 52-му Варшавському міжнародному книжковому ярмарку! Створити культурне обрамлення, так би мовити. Також у Варшаву вилетіли 18 чоловік офіційної делегації і 30 чоловік робочої групи, всього ж українська делегація мала налічувати 120 осіб. От тільки чи ввійшли туди вітчизняні письменники числом 30 - власне, як не крути, головні персони української книжкової презентації, невідомо, адже вони добиралися в Польщу за свій рахунок чи за рахунок своїх видавців, і жили так само. Як подумати, то хіба ж вистачить п'яти мільйонів (!!!!!) державних коштів і на танцюристів, і на чиновників, і на їхніх секретарок, і на урочистий прийом, і на сувеніри, і на представлення національної кухні, ще й на письменників. У бюджеті оргкомітету не вистачило грошей навіть на поїздку голови Асоціації української преси Олександра Афоніна, до речі, члена оргкомітету з підготовки участі України у Варшавському ярмарку. «Українська Асоціація видавців не має таких грошей, а я як експерт і член оргкомітету не заслужив честі бути в офіційній делегації», - сказав «УМ» Олександр Афонін і розповів, що в 2004-2005 роках Асоціація оплатила «ознайомчі» поїздки на Франкфуртський книжковий ярмарок тодішнього голови Держкомтелерадіо Івана Чижа. У кулуарах кажуть, що держчиновники, близькі до Партії регіонів, сказали Олександру Афоніну: «Ви часто бігаєте в Адміністрацію Президента, граєте в якісь свої ігри, ну то й займайтеся ними далі».

Маразм маразмом, а за такі гроші, які виділив Кабмін із держбюджету на участь у Варшавському книжковому ярмарку, можна було підготувати перфектну презентацію. Як впорався із завданням шеф Держкомтелерадіо Едуард Прутнік, ще почуємо, але попередні розповіді свідчать про суттєві загрози тріумфу української книжки у Варшаві. Спочатку Держкомтелерадіо - відповідальний за цей проект - збирався розвернути український стенд на площі 1000 квадратних метрів, остання цифра, яку вдалося почути, була 680 м кв. Теж сміливо, враховуючи, що Німеччина - одна з найпотужніших видавничих держав у Європі - обійшлася 300 метрами. Івану Малковичу, директору успішного дитячого видавництва «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га», про участь його видавництва у Варшавському ярмарку повідомили пізно ввечері у п'ятницю - за 6 днів до відкриття заходу. Залишок днів і ночей він ламав голову над тим, що розмістити на 16 метрах площі, люб'язно виділених державою. В авральному темпі Іван Антонович виготовив два величезні дизайнерські плакати, підготував енну кількість книжок - зокрема у Польщі вперше презентуватимуть книгу «Джура козака Швайки», до того ж там видавали «абабагаламагівські» «Снігову королеву» та «Летючих рибок» польською мовою. У понеділок ввечері Іван Малкович на 90% був упевнений, що у Варшаву не поїде - багато видавничих справ у Києві. «А права полякам хіба продавати не хочете?» - запитала у видавця. - «Ні. Мені б хотілося самому видавати там книжки. Можна написати «мріялось би...». Втім за стенд «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Ги» можна бути спокійним, із гіперперфекціонізмом Івана Малковича... А от стенд України, є підозри, не відрізнятиметься креативом. .....

Інформація, пов'язана з підготовкою України до Варшавського книжкового ярмарку виявилася більш засекреченою, ніж військові таємниці. «Я не маю стовідсоткового уявлення, як відбувалася підготовка, - це слова члена оргкомітету Олександра Афоніна (до речі, він - єдиний представник від видавців в оргкомiтетi, усі решта - чиновники різних міністерств і відомств, які доволі туманно уявляють книжкові ярмарки такого класу і їх специфіку). - Я був на двох засіданнях оргкомітету, і спроби з'ясувати, що буде, не увінчалися успіхом. Органи державної влади зазвичай не дуже люб'язно ставляться, коли керівники громадських структур намагаються отримати будь-яку інформацію. За бажання, Україна могла б виступити дуже непогано, але строк був короткий. Часу було обмаль, усе робилося з коліс - бігом, бігом, бігом. Робилося максимум iз того, що мало бути зроблене, щоб виставка не провалилася. Питання в іншому: чому все відбувається у свинячий голос. У нормальному суспільстві все робиться заздалегідь». Це хороше питання, адже про нашу участь у варшавському книжковому ярмарку було відомо рік тому.

З учорашньої статті в «Урядовому кур'єрі» Дмитра Табачника, який є головою офіційної делегації у Варшаві, вдалося з'ясувати, що на ярмарку буде представлено близько 2000 тисяч українських книжок, у розмовах із посвяченими називалася цифра - 200 видавництв. Із офіційної програми нашої участі, написаної кондовою совковою мовою канцеляризмів «назад у майбутнє», дізнаємося, що на ярмарку презентуватимуть свої книги Галина Тарасюк, Андрій Курков, Марія Матіос, Лада Лузіна, Юрко Покальчук, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Софія Андрухович, Тарас Прохасько, Ірен Роздобудько та інші письменники. Андрій Курков їде на запрошення свого польського видавництв… Марія Матіос презентуватиме видану минулого року в Польщі книжку «Нація», їде і живе у Варшаві за свій рахунок. Видавництво Анджея Стасюка «Чарне» своїх авторів — Жадана, Андруховича, Прохаська — презентує теж за власною програмою.

…Учасники Варшавського ярмарку з 31 країни світу і поляки попробують української горілки, побачать танці ансамблю Вірського, подивляться на українську світлицю(!) — так буде оформлений експозиційний зал України, ну і послухають вузький прошарок україномовної інтелігенції. Прорив? Чи провал? Дочекаємось повернення видавців із Варшави. І звіту за витрачені кошти платників податків. По пунктах».

В общем, Д. Табачник может смеяться над наивными сионистами из «центрального еврейского ресурса», которые вчера выдали «предупреждение миру: на сей раз еврей вооружен». Поскольку «испепелять» Украину нынешний «бело-голубой» режим умеет и без кастета Мишки Япончика, и без идеологии создателя ГУЛАГа Френкеля, без массовых расстрелов Землячки-Залкинд и распоряжений Кагановича.

Д. Табачник знает другие методы «испепеления». Сначала нужно объявить украинскую интеллигенцию неполноценной. Затем – подтвердить указанную «неполноценность», отягченную «шароварами», на европейской выставке.


Вениамин КОХ

Версия для печати  Версия для печати

17 Мая 2007 16:53


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: