26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Ющенко обратился к нардепам по поводу своего вето на установленные Радой ставки таможенных пошлин

Обращение Президента Украины к народным депутатам Украины относительно применения вето к Закону Украины «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України»:


Шановні народні депутати України!

Повертаю для повторного розгляду Верховною Радою України Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» у зв'язку з грубим порушенням міжнародних домовленостей України, що містять його положення.

Моя жорстка і категорична оцінка вмотивована фактом порушення статей 9 і 18 Конституції України стосовно виконання міжнародних договорів України, спробою відійти від зобов'язань, взятих Україною під час вступу до Світової організації торгівлі і ратифікованих Верховною Радою України Законом України від 10 квітня 2008 року № 250-VI, і небезпекою появи двозначної правової ситуації на догоду вузьким корпоративним інтересам.

Основна мета Закону має полягати в тому, щоб привести ставки ввізного мита на окремі види товарів у відповідність до зобов'язань України перед Світовою організацією торгівлі, які узгоджувалися впродовж понад десятилітнього переговорного процесу і вже стали частиною національного законодавства України.

Натомість вчинено недалекоглядні дії ще на короткотривалу перспективу відтягти виконання наших міжнародних обов'язків. Про це, серед іншого, свідчить той факт, що необхідні зміни з деяких товарних позицій (зокрема м'ясо, алкогольні та безалкогольні напої, какао-порошок, шоколад, автомобілі), зазначені в абзаці другому розділу II згаданого Закону, набирають чинності лише з 1 січня 2009 року всупереч державній позиції України.

Така поведінка є неприйнятною для відповідального учасника міжнародного співробітництва і безпрецедентною як у нашій практиці, так і в діяльності СОТ. Хочу підкреслити, що свою стурбованість у зв'язку з можливим порушенням взятих зобов'язань вже висловили Європейський Союз, Канада, Норвегія, США, Японія та ряд інших держав-членів СОТ.

Пройшовши непростий і тривалий шлях до визнання України країною з ринковою економікою та її повноцінної інтеграції до світового економічного простору, ми повинні глибоко усвідомлювати цінність наших досягнень, передусім для національного господарства та його виробника, і не допустити жодних необережних кроків, що зведуть нанівець здобуті позиції. Завдані збитки здатні призвести до широких економічних втрат України, застосування санкцій і підриву міжнародного авторитету нашої держави.

У цій ситуації вірю, що народні депутати України належним чином зважать всі обставини і займуть чітку і однозначну державну позицію.

Прошу підтримати пропозиції Президента України до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України».

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ

Відповідно до частини другої статті 94 Конституції України повертаю з пропозиціями Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» для повторного розгляду Верховною Радою України.

Представлятиме пропозиції Президента України під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради України Перший заступник Глави Секретаріату Президента України – Представник Президента України у Кабінеті Міністрів України О.Шлапак.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

ПРОПОЗИЦІЇ

до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України»

Прийнятий Верховною Радою України 3 червня 2008 року Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» не може бути підписаний, виходячи з такого.

Законом, що надійшов на підпис, передбачається доповнити Основні правила інтерпретації УКТЗЕД положенням щодо особливостей застосування специфічних та комбінованих ставок ввізного мита, а також змінити ставки ввізного мита на окремі товари відповідно до зобов'язань України перед Світовою організацією торгівлі. При цьому визначено, що Закон набере чинності з дня його опублікування, крім положень щодо зміни ставок ввізного мита за деякими товарними позиціями (зокрема, м'ясо, алкогольні та безалкогольні напої, какао-порошок та шоколад, автомобілі), зазначеними в абзаці другому розділу II цього Закону, які наберуть чинності з 1 січня 2009 року.

Таке відстрочення набрання чинності новими ставками ввізного мита за деякими товарними позиціями суперечить міжнародним зобов'язанням України щодо застосування ставок ввізного мита з моменту вступу України до Світової організації торгівлі, взятим Україною за Протоколом про вступ України до Світової організації торгівлі, що ратифікований Законом України від 10 квітня 2008 року № 250-VІ і відповідно до частини першої статті 9 Конституції України є частиною національного законодавства України.

Оскільки одним із загальновизнаних принципів міжнародного права є принцип сумлінного виконання міжнародних зобов'язань, який виник у формі міжнародно-правового звичаю «расta sunt sегvaпdа» і нині закріплений у численних міжнародних договорах, участь в яких бере Україна, насамперед у Віденській конвенції про право міжнародних договорів (статті 26, 27), зазначене положення Закону, що надійшов на підпис, не відповідає статті 18 Конституції України, за якою зовнішньополітична діяльність України здійснюється шляхом підтримання співробітництва з членами міжнародного співтовариства за загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права.

Не можна залишати поза увагою й той факт, що недодержання Україною взятих за названим Протоколом зобов'язань може розглядатись як очевидне порушення найбільш принципових зобов'язань України у рамках СОТ, негативно позначиться на зовнішньополітичному іміджі України, яка прагне утвердитися у світі як надійний і передбачуваний партнер.

Ураховуючи викладене, пропонується у розділі II Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Митний тариф України» абзац другий виключити і відповідно з абзацу першого виключити слово «крім».

Президент України Віктор ЮЩЕНКО


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

20 Июня 2008 12:50


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: