26 марта


14:53

У Києві скасували анонсовану півторадобову комендантську годину. Перехід на “літній час” ще не скасовано

12:38

Україна переводить стрілки на годину вперед, у Києві - комендантська година на півтори доби

21 марта


12:42

21.03.2022 у Києві та області на півтори доби вводять "посилену" комендантську годину

15 марта


15:06

У Києві та області знову запроваджують комендантську годину на півтори доби

11 марта


17:53

Міноборони РБ: інформація про ракетний удар по білоруському селу - фейк. Проте вторгнення в Україну готується

16:31

Російські літаки зайшли з території України і нанесли вогневе ураження по населених пунктах у Білорусі

15:58

Міністр оборони України звертається до народу Білорусі

22 мая


12:44

Операція «Гірдон»: Гіркін усім задоволений, а Гордона вважає дурнем, мерзотником, майже го…доном

14 мая


15:42

Окупанти «ізолювали» у Донецьку обвинуваченого у справі МН17

17 сентября


12:33

Гончарук прокоментував свій коментар щодо ПриватБанку

10:18

Прем’єр Гончарук не виключає «компроміс» із Коломойським щодо ПриватБанку

09:12

«Слуги народу» пропонують змінити закон «Про столицю» і провести вибори мера Києва у грудні

08:58

Будинок колишньої глави Нацбанку Гонтаревої спалили

08:40

Дoба ООС: один наш військовий загинув, двох поранено

16 сентября


17:28

Після програного Зеленським парі чиновників міської ради Дніпра оголошено в розшук

17:07

Скасовано постанову Матіоса про «засекречення» декларацій військових прокурорів

12:55

І цього тижня Зеленський не зможе відібрати у Авакова Нацгвардію

12:23

Бюджет-2020 презентують нардепам у п’ятницю

12:11

Посольство США сподівається, що нова ЦВК буде не гірше той, що розігнав Зеленський

11:59

Богдан - о фракції «Слуга народу»: там є «божевільні, психічно хворі»

08:41

Доба ООС: поранено одного військовослужбовця

15 сентября


17:27

Рада отримала проект держбюджету-2020

09:03

Доба ООС: обстріли не припиняються

14 сентября


14:59

Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс з відкритими списками

08:50

Доба ООС: поранено вісьмох наших військових

13 сентября


18:44

У Кремлі наполягають: спочатку фіксація «формули Штайнмайера» - потім «нормандська» зустріч

17:26

Для Коломойського відкрилося «хороше вікно»: крізь нього він бачить вихід із ситуації з ПриватБанком

16:52

Меру Дніпра не пробачили вигране у Зеленського парі: у міськраді обшук

13:58

Порошенко прийшов на допит до ДБР – ДБР прийшло з обшуком до банка Порошенка

13:34

Стало відомо, під приводом чого намагаються вилучити у ПриватБанку документи, «пов'язані з юридичним захистом банку»

Москаль провел свое расследование похищения палестинца в Украине: есть вопросы ко всем

Народный депутат, первый зам главы Комитета ВР по вопросам борьбы с оргпреступностью и коррупцией Геннадий Москаль распространил сегодня следующее сообщение:


Геннадій Москаль: «До викрадення громадянина Палестини Дірара Абусісі й передачі його Ізраїлю безпосередньо причетне МВС України»

– В одному з коментарів Міністр внутрішніх справ А.Могильов заявив, що викрадений із території України громадянин Палестини Дірар Муси Абусісі мав в Україні статус біженця, – повідомляє народний депутат України Геннадій Москаль. – На мою суб’єктивну думку, нинішній Міністр МВС і раніше не відзначався особливими професійними якостями, однак мати в своєму підпорядкуванні Державну міграційну службу, яка займається питаннями міграції, і переплутати два різних поняття – «статус біженця» з посвідкою на тимчасове проживання (яке було в палестинського громадянина) – це вже, як мовиться, ні в тин, ні в ворота.

Офіційно заявляю, що громадянин Палестини Дірар Абусісі ніколи не мав статусу біженця й не звертався за отриманням цього статусу в органи міграційної служби України. Він мав посвідку на тимчасове проживання в Україні і згідно із Законом «Про громадянство України» подав до компетентних органів МВС документи для оформлення громадянства України (на що мав законні підстави).

Взагалі, в історії зі зникненням палестинського громадянина чимало запитань.

Так, якщо вірити інформаційним повідомленням ізраїльських ЗМІ, Дірар Абусісі був керівником Академії при організації ХАМАС, яка багатьма країнами світу визнана терористичною організацією, обіймав тут керівні посади, а також займався розробкою ракет, які обстрілювали територію Ізраїлю. Ізраїльський суд висунув Дірару Абусісі звинувачення за 11-ма пунктами. То як при такій “терористичній діяльності” він спромігся вільно отримати в посольстві України в Єгипті візу на в’їзд в Україну, де в нього проживає дружина й шестеро дітей – усі громадяни України? Яким чином Державна прикордонна служба, що зобов’язана виконувати Закони України «Про боротьбу з тероризмом», «Про контррозвідувальну діяльність», «Про оперативно-розшукову діяльність» пропустила палестинця в Україну? І взагалі, як Україна – країна, що має аж три розвідки (такої системи немає в жодній країні світу) – зовнішню розвідку, військову розвідку Міністерства оборони та розвідку Державної прикордонної служби – могла пропустити на свою територію таку «підозрілу» людину? Чим займалися всі спецслужби України, якщо людина з такою “терористичною біографією” вільно отримує візу, в’їжджає на нашу територію, вільно по ній пересувається, утримує сім’ю й мало не отримує українське громадянство?

Якщо проти Дірара Абусісі висунули такі серйозні звинувачення, і він так нагально був необхідний Ізраїлю, то в цьому випадку наші держави мали діяти на підставі Європейської Конвенції 1957 року «Про видачу правопорушників», яка передбачає процедуру екстрадиції громадянина Палестини з України до Ізраїлю. То чому дві країни не застосували правовий і цивілізований шлях екстрадиції?

Проведене мною депутатське розслідування, а також інформація з джерел МВС (яка потребує розслідування з боку Генеральної прокуратури), вказує на те, що до зникнення палестинця має пряме відношення Міністерство внутрішніх справ України.

Відомо, що МВС України має свого представника в Ізраїлі, до якого й звернулася ізраїльська поліція по допомогу в затриманні та передачі Дірара Абусісі. Ізраїльтяни проінформували українську сторону про місце проживання палестинця (м.Харків), наявність у нього дружини та дітей, громадян України, та наміри отримати українське громадянство. Якби Дірар Абусісі встиг отримати громадянство України, він ніколи не був би виданий Ізраїлю (це забороняє Конституція України).

17 лютого 2011 року працівники УМВС у Харківський області без будь-яких підстав вилучили в Д.Абусісі палестинський паспорт, який віддали наступного дня – 18 лютого, після того, як палестинець повідомив, що збирається до Києва на зустріч із братом, і показав при цьому квиток на потяг із номером вагона та місця (потяг № 63 Харків – Київ, відправлення о 22.45). За моєю інформацією, на залізничній станції в Полтаві працівники УМВС у Полтавській області насильно висадили палестинця з потягу і перевезли до аеропорту в Київ. Тут Д.Абусісі посадили на літак і видворили з України на підставі статті 32 Закону «Про правовий статус іноземців, та осіб без громадянства». В Державній прикордонній службі України обов’язково має бути оригінал відповідної постанови від МВС України.

В аеропорту працівників міліції з палестинцем уже чекали представники ізраїльської поліції, які за попередньою домовленістю прибули до України, і в подальшому доставили Д.Абусісі в Ізраїль.

Я направив звернення до Генеральної прокуратури України для перевірки викладених фактів і порушення за ними кримінальної справи за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем), 365 (перевищення влади або службових повноважень), 371 (завідомо незаконні затримання, привід або арешт) Кримінального кодексу України, та притягнення винних до відповідальності.

Крім того, направлене звернення до Ради національної безпеки і оборони з проханням розглянути дане питання на черговому засіданні, дати оцінку діям МВС, СБУ, МЗС розвідувальним органам України, а також поставити питання про персональну відповідальність винних у викраденні та незаконній передачі громадянина Палестини. Адже історія зі зникненням Д.Абусісі поставила під сумнів дієздатність спецслужб України загалом, а також піддала небезпеці громадян України, котрі працюють в арабських країнах, і можуть стати об’єктом помсти з боку ісламських фундаменталістів. Згадаймо в цьому зв’язку нещодавнє викрадення в Лівані сімох громадян Естонії, котрих ісламісти помилково прийняли за громадян України, і таким чином хотіли помститися за викрадення Д.Абусісі. Або масові заворушення в Афганістані після публічного спалення Корану пастором у Флориді.

Якщо я помиляюся в своїх висновках, або маю не зовсім правдиву й точну інформацію, закликаю всіх причетних до справи Дірара Абусісі оприлюднити дані – яким чином палестинець потрапив до Ізраїлю.

З повагою,

народний депутат ВР України VI скликання

Перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Г.Г. Москаль


"ОБКОМ"

Версия для печати  Версия для печати

05 Апреля 2011 14:16


 

 

Генпрокурор Луценко каже, що 31 травня врятував ціле місто. На яку нагороду він, на Вашу думку, за цей вчинок заслуговує?

Запрошення на чергове засідання РНБО України (6)

Обрання членом РНБО врятованого їм міста (16)

Дострокового присудження звання Генпрокурор-лейтенанта (22)

Повного зібрання підручників юридичного вишу (81)

Червоного диплома юриста з золотими літерами (9)

Медалі «Рятівник Третього Тисячоліття» (159)

Урочистого рукостискання від Зеленського (64)

Введите, пожалуйста, цифры с рисунка: